Terug naar overzicht

Lijkt het jou wat om de maakindustrie te helpen vernieuwen? Als Business Developer ondersteun je bedrijven door projectconsortia te vormen en hen te verbinden aan fieldlabs en kennisinstellingen. Je werkt mee aan omvangrijke innovatieprogramma’s in Zuid-Holland en helpt ons deze programma’s verder professionaliseren. Je doet dit in nauwe samenwerking met een ervaren Senior Business Developer. Zo kun je gemakkelijk je kennis van deze sector uitbreiden en je het vak van Business Developer eigen maken. We zoeken een doorpakker en organisator met enige werkervaring in deze sector.

Vacature HTSM

Business Developer High Tech Maakindustrie

Zo ziet jouw werk er uit

Als Business Developer treed je op als onafhankelijk procesregisseur op het gebied van de high tech maakindustrie, en help je met kennis, expertise en netwerken. In nauwe samenwerking met regionale bedrijven zet je je in om deze bedrijven te ondersteunen en het innovatienetwerk te versterken en te verbreden. Daarnaast werk je aan het realiseren van cross-overs, samenwerkingen vanuit de hightech met de energiesector en tuinbouw. 

Daarnaast ben je in de dagelijkse praktijk verantwoordelijk voor de voortgang van innovatieprogramma’s als SMITZH en EXSKALLERATE. Dat betreft monitoring en rapportage, het werken aan vervolgprojecten en uitbreidingen en het versterken van relaties met bedrijven die actief (willen) zijn in deze programma’s.

Waar kom je te werken?

De High Tech maakindustrie is één van de leidende sectoren binnen Zuid-Holland en wereldwijd toonaangevend op het gebied van onder meer nanotech, optica, metrologie en 3d-printen. De sector is een belangrijke drijvende kracht voor nieuwe business én werkgelegenheid en van meerwaarde voor complexe opgaven van onder meer gezondheid, veiligheid en energie.

Vanuit InnovationQuarter bouwen we aan een bloeiend ecosysteem rondom de High Tech maakindustrie. Dit doen we door te werken aan baanbrekende programma’s en projecten met economische én maatschappelijke impact. Daarbij smeden we samenwerkingsverbanden met een veelvoud aan partners: innovatieve ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties én overheden.

Ter versterking van onze inzet zoeken we een Business Developer High Tech Maakindustrie. Deze functie valt binnen het team Slim & Veilig van Innoveren, een enthousiast en gedreven team van Business Developers die zich richten op de thema’s Aerospace, Maritiem & Haven, High Tech Systemen & Materialen en Digital Technology.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren).
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren).
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Wat vragen we van je?

  • Je beschikt over minstens 3-5 jaar relevante werkervaring en bent toe aan een volgende uitdagende stap.
  • Je werkt en denkt op hbo- of wo-niveau. 
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de High Tech maakindustrie en met innovatie, en hier inmiddels een netwerk in opgebouwd.
  • Je werkt zelfstandig, durft initiatief te nemen, je bent zichtbaar en benaderbaar voor ondernemers en samenwerkingspartners. Je pakt zaken snel op en weet daarbij van doorpakken. 
  • Plannen, organiseren, voortgang bewaken en anderen gevraagd en ongevraagd van advies en up-to-date informatie te voorzien zijn taken die je vanzelfsprekend oppakt.
  • In ons werk is het leggen van relaties belangrijk. Jij bent iemand die het vermogen heeft om die relaties op te bouwen op basis van je persoonlijkheid. In je voorkomen en handelen ben je overtuigend, resultaatgericht en flexibel. 
  • Kennis en ervaring met Europese samenwerkingen en programma’s zijn een pré.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse, op dit moment online, IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan online bootcamp- en yogalessen. Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 55.000,- en € 65.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

We ontvangen je reactie graag zo spoedig mogelijk. De eerste gesprekken staan gepland in de week van 14 juni 2021.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Anton Duisterwinkel. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.