Terug naar overzicht

Vacature Business Developer Europa en Lifesciences & Health

In deze functie ondersteun je Lifesciences & Health bedrijven bij hun innovatie-ontwikkelingen. Dit doe je door het initiëren en begeleiden van project-consortia en programma’s in samenwerking met deze ondernemingen via het opbouwen van een Europees netwerk en Europese programma’s. Je zult je netwerk in Zuid-Holland van bedrijven en organisaties in dit werkveld verder uitbouwen. Je bent de trekker om voor deze sector relevante innovatie-ondersteuning te organiseren.

Zo ziet jouw werk eruit

Lifesciences & Health is een belangrijke sector in Zuid-Holland. De kennisinstellingen in deze regio zijn van wereldniveau en er is ook veel ondernemerschap. We richten ons inhoudelijk vooral op cel- en weefseltechnologie, zoals cel- en gentherapieën, regeneratieve geneeskunde, biomarkers en –moleculen en platformtechnologie voor human disease modelling. Hiermee wordt bijgedragen aan onder andere gepersonaliseerde geneeskunde, dierproefvrije en versnelde drugs discovery & development. ​

Het speelveld is Europees en dus zoeken we naar versterking van onze inzet op het vormen van Europese projecten om zo validatie van de technologieën en marktproposities te versnellen. Deze inzet zal ook relevant zijn voor de andere sectoren waar wij als InnovationQuarter ons op richten en daarom zul je ook binnen de andere sectoren aan Europese programmavorming werken.

Dagelijks ben je bezig met:

 • Bedenken, opzetten en inrichten van regionale en Europese innovatieprogramma’s;
 • Samenwerkingen onderzoeken en smeden tussen publieke en private partijen, grote en kleine bedrijven;
 • Monitoren en waar nodig bijsturen van de voortgang en resultaten van de projecten in de programma’s;
 • Netwerken met innovatieve bedijven, campusorganisaties, incubators en andere innovatie-ondersteuners in de regio zodat je weet wat er speelt en je goed op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen en obstakels.

Belangrijke randvoorwaarden voor succes zijn het schetsen van een heldere aanpak, het managen van verwachtingen, het verenigen van belangen van verschillende partijen en het vinden van een gezamenlijke aanpak.

 

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in het team groen & gezond, één van de drie teams binnen de Business Unit Innoveren. Met het team werk je aan de transitie naar een gezonde samenleving. Het team bestaat uit een krachtige combinatie van technische, markt- en financiële expertise.

Wat vragen we van je?

 • Je werkt en denkt op hbo- of wo-niveau;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring;
 • Jij bent iemand die het vermogen heeft om relaties op te bouwen en je vindt het leuk om te werken op het grensvlak van ondernemingen, overheden en kennisinstellingen;
 • Je hebt ervaring met het opzetten van innovatieprojecten/programma’s, ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van Europese projecten is een pré;
 • Je hebt een marktgerichte blik om aantrekkelijke business cases te herkennen en te ontwikkelen;
 • Kennis van biotechnologie, farmacie en|of gezondheidswetenschappen is een pré.

Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral benieuwd naar jouw motivatie voor maatschappelijk effect. We geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Verschillende achtergronden en perspectieven maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van 32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €66.712,- en €87.119,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 5 december 2023.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op: 12 en 13 december 2023. De tweede ronde gesprekken vinden plaats op 18 en 19 december 2023.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Lonneke Baas. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Wil je meer weten over InnovationQuarter en wil je weten hoe het is om hier te werken, neem dan een kijkje op de website: werkenbij.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.