Terug naar overzicht

Ben jij die energieke professional die de Drechtsteden – Gorinchem verder op weg helpt met hun ambities hét Innovation District van die regio te worden? Je werkt vanuit InnovationQuarter om samen met de Economic Development Board de regio Drechtsteden – Gorinchem te helpen duurzame consortia van meer slagkracht te voorzien om innovaties daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. In het brede spectrum van duurzaam varen werk je nauw samen met o.a.Duurzaamheidsfabriek, Maritime Delta, Ecoshape, diverse TU’s, TNO en Marin.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

InnovationQuarter

Team Innoveren

Om innovatie in de regio Drechtsteden-Gorinchem aan te jagen is samenwerking nodig. In de afgelopen jaren is al fors geïnvesteerd in de samenwerking in Triple Helix verband met sterk onderwijs en innovatief bedrijfsleven. We gaan dit verder uitbouwen aan de hand van vier innovatie Roadmaps en specifieke projecten waarmee prototyping en het naar de markt brengen van innovaties kan worden versneld. Dit doen we door bestaande innovatie-initiatieven meer aan elkaar te verbinden, koplopers beter te ondersteunen en innovaties koppelen aan onderwijs zodat de medewerker van nu en de toekomst met innovaties kan werken. Het doel is dat bedrijven en andere innovatiepartners binnen drie jaar een leidende positie hebben op het gebied van Smart Manufacturing, Zorg Innovatie, Delta Technology en Duurzaam Varen met elkaar aan de slag gaan met innovatieprogramma’s.

Om dit te realiseren zoeken we een Business Developer. De uitvalsbasis van de Business Developer is voor circa drie dagen per week de Campus in Dordrecht. De Business Developer zal daarnaast circa een dag in de week bij InnovationQuarter zijn.

Business Developer Duurzaam Varen

Zo ziet jouw werk er uit

De maritieme sector heeft de noodzaak en ambitie om te verduurzamen. Zo wordt er gewerkt aan nieuwe initiatieven onder andere op het gebied van alternatieve energiedragers voor schepen (i.e. elektrisch of waterstof), nieuwe vervoersconcepten en energie besparende technologieën. Om dit te realiseren is verdere samenwerking nodig tussen onder meer verladers, rederijen, schippers, werven, havens, toeleveranciers en overheden. Vele van deze maritieme bedrijven bevinden zich in de regio Drechtsteden of in de bredere Maritime Delta.

Deze initiatieven vragen overigens veelal niet alleen aanpassingen in het schip zelf maar ook qua benodigde (nieuwe) infrastructuur in de havens en/of de beschikbaarheid van alternatieve energiedragers. Een strategische Roadmap, die de Business Developer Duurzaam Varen gaat ontwikkelen, is zodoende onontbeerlijk om de juiste projecten te ondersteunen en helpen realiseren.

De Business Developer treedt op als onafhankelijk procesregisseur en biedt kennis, expertise en netwerken. In nauwe samenwerking met regionale bedrijven zet de Business Developer zich in om het innovatienetwerk te versterken en te verbreden. Om deze rol te kunnen vervullen zijn zij voortdurend in gesprek met ondernemingen en onderwijspartijen/kennisinstellingen. De Business Developer stelt het plan van aanpak voor de betreffende Innovatie Roadmap op en zet consortia en samenwerkingsverbanden op. Faciliteert de benodigde innovatie interventies zoals projecten, programma’s, business cases en inzetten van aanjaaggelden.

De Business Developer werkt samen met een kleine en wendbare stuurgroep van triple helix partijen en mag op volledige ondersteuning rekenen vanuit InnovationQuarter. De Business Developer werkt nauw samen met de Business Developers Smart Manufacturing, Deltatechnologie en Zorginnovatie. Over de behaalde doelen, inspanningen en stakeholdertevredenheid rapporteert de Business Developer vier keer per jaar aan het dagelijks bestuur van de Innovatie Roadmaps Drechtsteden.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent een proactieve professional met een academische achtergrond en 5 tot 8 jaar ervaring.
 • Je hebt kennis van en een netwerk in de Maritieme sector, begrijpt de spelers en de dynamiek.
 • Je hebt ervaring in een multi-stakeholderomgeving met meerdere belangen en bent communicatief sterk.
 • Je hebt affiniteit met innovaties en ervaring met het realiseren van projecten op het snijvlak van organisatie, techniek en business case.
 • Je bent resultaatgericht, een doener die in staat is strategische projecten en ideeën te vertalen naar de praktijk en zich daarbij actief opstelt, initieert en stimuleert om het beoogde resultaat te behalen.
 • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken en in staat is om samen met de partners en regionale koplopers in de sector op strategisch niveau innovaties te implementeren.
 • Lokale binding en een lokaal netwerk in de Drechtsteden is een pre.
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is voor deze functie vereist.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie.

Het betreft een vacature voor 32 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,- en € 88.000,- gebaseerd op een 40-urige werkweek op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Het gaat om een functie voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 30 september. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 7 en donderdag 8 oktober 2020 en de tweede gesprekken op maandag 19 en dinsdag 20 oktober 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Edward Gilding. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider