Terug naar overzicht

Voor onze groeiende organisatie zoeken we versterking van het team van controllers in een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Als organisatie voeren we steeds meer projecten in samenwerking met regionale partijen uit die met regionale, landelijke of EU-subsidies worden gefinancierd met eigen afspraken en verantwoordingen. We zijn op zoek naar een Business Controller om deze groei gecontroleerd te laten plaatsvinden.

 

Business Controller

Zo ziet jouw werk er uit

Als Business Controller werk je nauw samen met andere controllers, hoofd Operations, hoofd Innoveren, projectmanagers, kwartiermakers en Business Developers. Je treedt op als adviseur en business partner. 

Je schakelt met de (financiële administraties) van onze samenwerkingspartners en financiers en zorgt voor een goede communicatie met de projectcontrollers van onze subsidieverstrekkers en externe accountants. 

Daarnaast ben je betrokken bij de start van een project met onze projectleiders om te komen tot een effectief en efficiënt projectplan, samenwerkingsovereenkomst en/ of subsidiebeschikking. Je bewaakt het nakomen van de financiële en kwantitatieve afspraken van de financiers- en subsidieverstrekkers en van de samenwerkingspartners.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit het:

 • Voeren van een adequate administratie van kengetallen, subsidiedocumentatie.
 • Bewaken en nakomen van de financiële en documentatieverplichtingen van samenwerkingspartners en interne procedures en afspraken.
 • Samenwerken met Business Developers, kwartiermakers en projectleiders om te komen tot goede afspraken en overeenkomsten tussen financiers, subsidieverstrekkers en samenwerkingspartners die efficiënt en effectief uitvoerbaar zijn gedurende de looptijd van de projecten.
 • Zorgdragen voor het efficiënt verlopen van de accountantscontroles op de (subsidie)projecten.
 • Bijdragen aan het leveren van tijdige management informatie (kwantitatief en kwalitatief).
 • Geven van gevraagd en ongevraagd advies over de AO/IB rondom de projecten, opstellen en reviewen van control procedures om de continue veranderende omgeving (intern en extern) te ondersteunen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt het team Operations versterken, bestaande uit zo’n 10 collega’s, verdeeld over o.a. Planning & Control, HRM en ICT. 

InnovationQuarter administreert ten behoeve van onszelf en samenwerkingspartners een steeds groter aantal projecten. Veel van deze projecten worden gefinancierd door regio- , EU-middelen of andere subsidies. De financiers en subsidieverstrekkers stellen hoge eisen aan de vastleggingen en (financiële) rapportages van InnovationQuarter en de individuele projecten.

Wat vragen we van jou?

Word jij onze nieuwe business controller? Dan voel je je als een vis in het water in een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Je bent resultaatgericht en een echte teamspeler, verder vragen wij:

 • Een relevante achtergrond (hbo/wo) op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of control.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring en binnen je vakgebied breed georiënteerd en dus ook breed inzetbaar.
 • Een kritische en nieuwsgierige grondhouding.
 • Je hebt kennis van de controlwerkzaamheden die vereist zijn voor de beheersing van subsidieprojecten. 
 • Je bent consciëntieus, hebt een proactieve instelling en kunt goed zelfstandig werken.
 • Je schakelt snel tussen verschillende onderwerpen en tussen verschillende typen werkzaamheden en toont jezelf daarbij benaderbaar.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 57.000 ,- en € 68.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 16 november 2020.

Het eerste gesprek staat gepland op woensdag 25 november, het tweede gesprek vindt plaats op donderdag 3 december.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Oscar Blankenstein. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.