Terug naar overzicht

Vacature / Business Controller

Ben jij een ster in het voeren van een adequate administratie van kengetallen en subsidiedocumentatie? Voel jij je als een vis in het water in een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is? Het team Finance & Control is op zoek naar een Business Controller. Je bent resultaatgericht en een echte teamspeler. Daarnaast draag je zorg voor het efficiënt verlopen van de accountantscontroles op de (subsidie)projecten.

 

vacature business controller

Business Controller

Zo ziet jouw werk er uit

​​Als business controller werk je nauw samen met de project- en senior controllers, hoofd finance & operations, hoofd innoveren en de projectmanagers en business developers. In je rol van business controller ben je de adviseur en business partner van business developers, kwartiermakers en projectleiders van de verschillende projecten. Je schakelt met de (financiële administraties) van onze samenwerkingspartners en financiers en zorgt voor een goede communicatie met de projectcontrollers van onze subsidieverstrekkers en externe accountants.

Daarnaast ben je betrokken bij de start van een project met onze projectleiders om te komen tot een effectief en efficiënt projectplan, samenwerkingsovereenkomst en/ of subsidiebeschikking. Je bewaakt het nakomen van de financiële en kwantitatieve afspraken van de financiers- en subsidieverstrekkers en van de samenwerkingspartners.

In deze functie behoren de volgende activiteiten tot jouw takenpakket:

 • Je voert een adequate administratie van kengetallen en subsidiedocumentatie.
 • Je bewaakt nagekomen afspraken van de financiële en documentatieverplichtingen van samenwerkingspartners en interne procedures.
 • Je werkt samen met business developers, kwartiermakers en projectleiders om te komen tot goede afspraken en overeenkomsten tussen financiers, subsidieverstrekkers en samenwerkingspartners die efficiënt en effectief uitvoerbaar zijn gedurende de looptijd van de projecten.
 • Je dient subsidieprojecten in samen met de project- of programmamanagers.
 • Je draagt zorg voor het efficiënt verlopen van de accountantscontroles op de (subsidie)projecten.
 • Je draagt bij aan het leveren van tijdige management informatie, zowel kwalitatief als kwantitatief.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over de AO/IB rondom de projecten
 • Je ondersteunt de continue veranderende omgeving door het opstellen en reviewen van control procedures.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

​InnovationQuarter administreert ten behoeve van onszelf en samenwerkingspartners een steeds groter aantal projecten. Veel van deze projecten worden gefinancierd door regio- , EU-middelen of andere subsidies. De financiers en subsidieverstrekkers stellen hoge eisen aan de vastleggingen en (financiële) rapportages van InnovationQuarter en de individuele projecten. Je hebt dus veel extern en intern contact en werkt vanuit het team Finance & Operations (ongeveer 10 FTE).

Wat vragen we van jou?

Je voelt je als een vis in het water in een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Je bent resultaatgericht en een echte teamspeler, verder vragen wij:

 • Een relevante achtergrond (HBO/WO) op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of control;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring en binnen je vakgebied breed georiënteerd
 • en dus ook breed inzetbaar;
 • Een kritische en nieuwsgierige grondhouding;
 • Je hebt kennis van de controlwerkzaamheden die vereist zijn voor de beheersing van subsidieprojecten.
 • Je bent consciëntieus, hebt een pro-actieve instelling en kunt goed zelfstandig werken, maar bent ook een echte teamspeler.
 • Je schakelt snel tussen verschillende onderwerpen en tussen verschillende typen werkzaamheden en toont jezelf daarbij benaderbaar.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €60.000 ,- en € 70.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Oscar Blankenstein. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt op prijs gesteld. Heb jij de juiste kandidaat voor ons? Stuur dan een mail naar hrm@innovationquarter.nl.