Terug naar overzicht

Ben jij goed in het analyseren en inzichtelijk maken van informatie? Lijkt het je leuk dit voor onze Investment Managers te doen? Kom dan bij ons aan de slag als Business Analist Investeren.

 

Business Analist

Zo ziet jouw werk er uit

Je komt in aanraking met startup en scale-ups die opereren op het snijvlak van financieel en maatschappelijk rendement. Je werkt samen met ondernemers die vastberaden zijn hun baanbrekende innovaties naar de markt te brengen.

Daarvoor analyseer je eerst de bedrijven, de markten waarin ze opereren, de potentiële impact die deze bedrijven kunnen hebben en de haalbaarheid van hun strategie. Je ondersteunt het team van investment professionals in het dagelijkse werk van zowel aan- en verkooptransacties als het beheer van participaties.

Daarnaast werk je als business analist aan:

  • Het analyseren en inzichtelijk maken van informatie, het opzetten van financiële, modellen, het opstellen van investeringsvoorstellen; 
  • Het uitvoeren van markt- en strategie-analyses; 
  • Het zoeken en presenteren van potentiële dealflow (leads), door middel van actief netwerken bij o.a. incubators, events en andere investeerders;
  • Het verzorgen van de rapportages in samenwerking met de fondscontroller.
  • Je komt in aanraking met startup en scale-ups die opereren op het snijvlak van financieel en maatschappelijk rendement. Je werkt samen met ondernemers die vastberaden zijn hun baanbrekende innovaties naar de markt te brengen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Als investeerder biedt InnovationQuarter aan innovatieve start-ups en scale-ups in de regio risicokapitaal om verdere groei te realiseren. InnovationQuarter investeert al via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ en UNIIQ. 

Zeer recent is daar het Energietransitiefonds (ETF) voor de gemeente Rotterdam bijgekomen. Het doel van ETF is investeren in innovatieve en kapitaalintensieve bedrijven in de Rotterdamse regio, die bijdragen aan de energietransitie en circulaire economie. Hiervoor is €100 mln. beschikbaar gesteld.

De mooie uitdaging is om de verduurzaming van de stad, de industrie en de haven te versnellen, denk aan nieuwe technologieën in de opwek, infrastructuur, opslag en gebruik van energie, elektrificatie van industrie en vervoer, maar ook nieuwe vormen van recycling.

Je komt te werken in een zeer dynamische omgeving waarin je het investering vak snel leert en waarin je netwerk van ondernemers en investeerders een boost krijgt. Wij stimuleren jouw ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot een investment manager.

Je helpt in de volle breedte mee aan de verdere uitbreiding van de portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert.

Je komt binnen de afdeling Investeren te werken voor het fonds ETF, in een zeer ervaren team van Investment Managers.

Wat vragen we van jou?

Je hebt een academische opleiding gevolgd, dit kan zowel technisch zijn als financieel economisch, waarbij affiniteit met investeren en ondernemen een must is. Ook beschik je over een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift en ken je Excel op je duimpje!

Je gaat complexe vraagstukken niet uit de weg en wordt enthousiast van gedreven ondernemers. Je denkt graag ‘out of the box’ en je bent in staat om aan diverse cases tegelijkertijd te werken én deze van een professioneel advies te voorzien. Daarbij ga je zelfstandig te werk, maar je houdt er ook van om in teamverband te werken. Je neemt een actieve en resultaatgerichte houding aan.

Je bent sociaal ingesteld, nieuwsgierig, scherp en bevlogen én je bent goed in staat om te communiceren met diverse lagen in de organisatie. Je beschikt over een analytisch vermogen en overtuigingskracht. Boven alles weet jij als geen ander je expertise in de praktijk te brengen. Gewoon door te doen, te overleggen, er samen met het management een klap op te geven, te regelen én door te pakken!

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 44.000,- en € 55.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en dertiende maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor maandag 6 december 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Rafael Koene. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.