Terug naar overzicht

Wil jij de Venture Capital en Private Equity wereld leren kennen in een dynamische omgeving, waarbij je veel zelfstandigheid krijgt en initiatief tonen wordt gewaardeerd? Ben jij iemand die van aanpakken houdt en wil jij maatschappelijke impact realiseren? Dan is dit de perfecte uitdaging voor jou! Onze organisatie breidt uit en we zijn op zoek naar goede business analisten.

Vacature business analist

Business Analist Investeren

Zo ziet jouw werk er uit

Je komt in aanraking met startups en scale-ups die opereren op het snijvlak van financieel en maatschappelijk rendement. Je werkt samen met ondernemers die vastberaden zijn hun baanbrekende innovaties naar de markt te brengen.

Daarvoor analyseer je eerst de bedrijven, de markten waarin ze opereren, de potentiële impact die deze bedrijven kunnen hebben en de haalbaarheid van hun strategie. Je ondersteunt het team van Investment-professionals in het dagelijkse werk van zowel aan- en verkooptransacties als het beheer van participaties.

Daarnaast werk je als Business Analist aan:

  • het analyseren en inzichtelijk maken van (cijfermatige) informatie, het opzetten van (financiële) modellen, het analyseren en inzichtelijk maken van investerings-voorstellen; 
  • het (mede)uitvoeren van markt- en strategieanalyses; 
  • het vervaardigen van investeringsvoorstellen; 
  • het zoeken en presenteren van potentiële dealflow, door middel van actief netwerken bij incubators, events en andere investeringen;
  • het verzorgen van de rapportages in samenwerking met de fondscontroller.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren).
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren).
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in een dynamische omgeving waarin je het investeringsvak snel leert, en waarin je netwerk van ondernemers en investeerders een boost krijgt. Wij stimuleren je ambitie om binnen enkele jaren uit te groeien tot Investment Manager. 

Je werkt in de volle breedte mee aan de verdere uitbreiding van de portefeuille innovatieve groeibedrijven waarin InnovationQuarter investeert. 

Je komt binnen IQCapital te werken in één van de twee sectorteams: Groen & Gezond of Slim & Veilig + MKB. Beide teams bestaan uit vijf enthousiaste, ervaren tot zeer ervaren Investment Managers. 

Binnen team Groen & Gezond ligt de focus op Duurzaamheid, Horticulture en Life Sciences & Health. Affiniteit met deze thema’s is een absolute pré, je rapporteert aan de teamlead,  Damien van der Bijl. 

Binnen Slim & Veilig + MKB ligt de focus op AI, Robotisering, ICT én het groei-MKB. Affiniteit met deze thema’s is een absolute pré, je rapporteert aan de teamlead, Hannes Sibbel.

Wat vragen we van je?

Je hebt een academische opleiding gevolgd, dit kan zowel technisch zijn als financieel economisch, waarbij affiniteit met investeren en ondernemen een must is. Ook beschik je over een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift en ken je Excel op je duimpje!

Je gaat complexe vraagstukken niet uit de weg en wordt enthousiast van gedreven ondernemers. Je denkt graag ‘out of the box’ en je bent in staat om aan diverse cases tegelijkertijd te werken én deze van een professioneel advies te voorzien. Daarbij ga je zelfstandig te werk, maar je houdt er ook van om in teamverband te werken. Je neemt een actieve en resultaatgerichte houding aan.  

Je bent sociaal ingesteld, nieuwsgierig, scherp en bevlogen én je bent goed in staat om te communiceren met diverse lagen in de organisatie. Je beschikt over een analytisch vermogen en overtuigingskracht. Boven alles weet jij als geen ander je expertise in de praktijk te brengen. Gewoon door te doen, te overleggen, er samen met het management een klap op te geven, te regelen én door te pakken!

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de 

€ 43.000,- en € 50.000,- bruto per jaar op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag vóór maandag 28 juni 2021. De eerste gesprekken staan gepland op 1 en 2 juli, de tweede gesprekken op 6 en 8 juli 2021. 

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Damien van der Bijl – team Groen & Gezond of Hannes Sibbel – team Slim & Veilig + MKB. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marian van de Walle – HRM adviseur. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.