Terug naar overzicht

Wist jij dat slechts 1,2% van alle bedrijven in Nederland uit het buitenland komt, maar dat zij wel circa 19% van de beroepsbevolking in dienst hebben? Wij zoeken iemand die ons team helpt om buitenlandse bedrijven naar Zuid-Holland te begeleiden. Vind jij het leuk om nieuwe markten te onderzoeken? Ben je analytisch, houd je van aanpakken en geef je gevraagd en ongevraagd advies? Ga bij ons aan de slag als Business Analist Internationaliseren.

Business Analist

Zo ziet jouw werk er uit

Als Business Analist werk je nauw samen met de accountmanagers en internationaliseringscollega’s van het team Slim en Veilig. Het is jouw rol om de accountmanagers te ondersteunen met het voorbereiden van hun reizen, het monitoren van trends en bezoeken van buitenlandse ondernemers voor te bereiden. De projectmedewerkers van internationalisering helpen bedrijven zaken doen in het buitenland. Ook hier zul je helpen door het doen van analyses naar doellanden, netwerken in die landen en ondersteunen van uitgaande missies. 

Jouw dagelijkse werkzaamheden zijn samen te vatten in drie vaste taken: analyse ten behoeve van een aantal sectoren; databasebeheer; en ondersteuning van de accountmanagers en projectmanagers. 

 • Je doet deskresearch ter voorbereiding van Fact Finding Trips (FFT’s), value propositions, acquisitiereizen en doellanden voor uitgaande reizen. 
 • Je ontwikkelt marketingmaterialen ter promotie van de regio in het buitenland waarbij je schakelt met het communicatieteam.
 • Je houdt je bezig met het ontwikkelen en aanscherpen van presentaties voor investmentseminars en presentaties aan leads in binnen- en buitenland.
 • Je werkt in samenwerking met de accountmanagers leadslijsten bij voor de verschillende focussectoren waarbij je met het team werkt met één centraal CRM-systeem: Achilles. Jij bent verantwoordelijk voor het monitoren, analyseren en rapporteren van de leadsportefeuille in dit CRM-systeem.
 • Naast het acquireren van (inter)nationale bedrijven voor vestiging in Zuid-Holland, zijn de accountmanagers ook verantwoordelijk voor het Investor Relations Programma, het aftercareprogramma voor buitenlandse bedrijven die in onze regio actief zijn. Je houdt het CRM-systeem met de gegevens over deze bedrijven up-to-date en compleet; 
 • Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de KPI’s van het team en de periodieke rapportage ten behoeve van aandeelhouders en stakeholders van InnovationQuarter.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken bij het team Slim en Veilig binnen de business unit Internationaliseren. Het team bestaat uit negen mensen en focust zich op de sectoren Aerospace, Cybersecurity, Digital Technologies en HTSM. Vanuit dit team worden bedrijven geassisteerd om zich in Zuid-Holland te vestigen en worden bedrijven uit Zuid-Holland geholpen met het zaken doen in het buitenland.

Wat vragen we van jou?

Word jij onze nieuwe business analist? Dan voel je je als een vis in het water in een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. 

Wij zijn op zoek naar iemand die:

 • resultaatgericht en een echte teamspeler is;
 • net afgestudeerd is aan hbo of wo met bijvoorbeeld studierichting Marketing, Economie, Bedrijfskunde of Management of al een of twee jaar werkervaring heeft; 
 • analytisch sterk is en een hands-on mentaliteit heeft;
 • zeer goed met PowerPoint overweg kan;
 • snel thuis is in een CRM-systeem en database;
 • de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift uitstekend beheerst.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 44.000,- en € 55.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en dertiende maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor maandag 30 november 2020.

De eerste ronde gesprekken vinden plaats op 2 en 4 december 2020. De tweede ronde op 9 december 2020.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Martijn van Hoogenhuijze. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Ellen Breider.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.