Terug naar overzicht

Vacature / Adviseur Strategie

Vind jij het leuk om actuele cijfers, beelden en analyses om te zetten in strategisch advies? Lijkt het je wat om bij te dragen aan een schoner, slimmer en innovatiever Zuid-Holland? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij InnovationQuarter werken we aan economische en maatschappelijke impact voor onze regio en dat gaat niet zonder een gedegen strategie. Als Adviseur Strategie voed je de organisatie met informatie over onderwerpen als economische groei, human capital, innovatief vermogen en belangrijke stakeholders. Je helpt de directie met het maken van de juiste keuzes en vervult een belangrijke kennisrol binnen en buiten de organisatie.

Zo ziet jouw werk er uit

Samen met de senior strateeg ondersteun je het managementteam (MT) en de business units van InnovationQuarter met strategie en intelligence.

Je verzamelt en duidt proactief relevante intelligence (cijfers, analyses en rapporten). Op basis daarvan ondersteun je collega’s en het MT bij het maken van strategische keuzes. Je bent verantwoordelijk voor de economische monitor Zuid-Holland waarin jaarlijks de belangrijkste economische facts en figures over de regio worden gepresenteerd.

Je adviseert – samen met collega’s of zelfstandig – het MT van InnovationQuarter over uiteenlopende strategische vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de impact van InnovationQuarter en samenwerking met andere regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s).

Daarnaast bereid je samen met de directeur en directiesecretaresse de vergaderingen van het MT inhoudelijk voor. Mede dankzij jouw inbreng voert het MT de juiste discussies. Dat doe je onder andere door een goede planning te maken en de voorbereiding van agendapunten tijdig op te starten. Ook zorg je dat collega’s kwalitatief goede stukken en bespreekpunten aanleveren.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • Samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren),
  • het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de human capital agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio (Strategie/EBZ).

Hier kom jij te werken

Je thuisbasis is het team Strategie/EBZ, waarin je samenwerkt met acht andere collega’s. Het team ondersteunt het MT en de business units van InnovationQuarter met strategie en intelligence, voert het secretariaat van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ) en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland. Het team staat onder leiding van de manager Strategie en Communicatie, tevens secretaris van de EBZ.

Je werkt als adviseur strategie rechtstreeks samen met collega’s uit heel de organisatie. Belangrijke contacten zijn de leden van het MT, de business analisten uit de teams Investeren en Internationaliseren en de sectorteams met vertegenwoordigers uit elk van de business units. Ook werk je steeds vaker samen met je counterparts bij andere ontwikkelingsmaatschappijen, bijvoorbeeld over het verzamelen en uitwisselen van data en gezamenlijke impact indicatoren.

Wat vragen we van je?

  • Je bent in staat om veel taken zelfstandig en snel op te pakken. We vinden een ‘can-do’-mentaliteit en oplossingsgerichte houding belangrijk. Door de interactie met het team zie je wat er moet gebeuren en je speelt daar actief op in.
  • Je bent onlangs afgestudeerd (wo/hbo) of hebt twee/drie jaar werkervaring en hebt een relevante studieachtergrond. Denk bijvoorbeeld aan economie, innovatiewetenschappen, economische geografie of bestuurskunde. Je hebt affiniteit met innovatie en ondernemerschap en hebt interesse in de rol die regionale ontwikkelingsmaatschappijen en beleid kunnen spelen om innovatie en ondernemerschap te stimuleren.
  • Je kunt aantoonbaar goed structuur aanbrengen, analyseren en daar schriftelijk en mondeling over adviseren. Ervaring met het werken met economische data is een pré.
  • Je bent sociaal vaardig, bouwt makkelijk relaties op met mensen binnen en buiten InnovationQuarter en je durft je kritisch op te stellen.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris (afhankelijk van opleiding, achtergrond en werkervaring) met goede secundaire arbeidsvoorwaarden: o.a. een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen als adviseur. Vanuit deze rol kun jij je bijvoorbeeld doorontwikkelen tot Adviseur Strategie, Adviseur Intelligence of Impact Officer. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 13 juni 2022.

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zijn op 16 juni 2022. De tweede ronde gesprekken worden ingepland op 23 juni 2022.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Linco Nieuwenhuyzen. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Marinela Buscan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.