Terug naar overzicht

Trade and Innovate NL: resultaten in 2021

Voor veel internationaal opererende ondernemers bleef de coronapandemie ook in 2021 uitdagingen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld door veranderingen in de productieketen, het lastiger kunnen leggen van nieuwe contacten en het onderhouden van bestaande relaties. Gelukkig denken ondernemers én het Trade and Innovate NL netwerk in nieuwe kansen. Eén op de drie ondernemers ging hiermee dit jaar actief aan de slag en het TINL netwerk hielp hen daarbij. Als partner van Trade and Innovate NL zet InnovationQuarter zich in om bedrijven succesvol te laten ondernemen in het buitenland.  

Door de maximale samenwerking te zoeken hebben we verder geïnvesteerd in één loket beleving. Hierdoor weten ondernemers ons steeds beter te vinden. Het TINL netwerk helpt zo meer ondernemers, onafhankelijk bij welke partner de ondernemers aankloppen. We zijn het vertrouwde netwerk dat het Nederlandse mkb optimaal begeleidt op internationale markten.

In 2021:

  • hebben we gezamenlijk 238 activiteiten georganiseerd
  • bereikten we meer dan 4500 bedrijven
  • was bijna 90% van de bedrijven positief over het contact via de maatwerkgesprekken

InnovationQuarter heeft als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland ook in 2021 het innovatieve bedrijfsleven ondersteund bij hun internationale expansie. Door het bieden van een netwerk in Nederland én het buitenland brengen wij bedrijven in contact met nieuwe internationale partners, klanten en leveranciers. InnovationQuarter richt zich op vijf focussectoren; cybersecurity, energie, circulair, hightech en horticultuur/agritech.

Bekijk ook de inspirerende verhalen van ondernemers die we gezamenlijk hebben ondersteund in het  jaarverslag 2021 van Trade and Innovate NL.

Samen impact maken in het buitenland?

Neem gerust contact met ons op.

Chris van Voorden

Chris van Voorden

Hoofd Internationaliseren
Nieuwsbrief