Terug naar overzicht

Terugblik op het InnovationQuarter Jaarevent 2017

Op een tropische zomerdag toonden wij in het Zuiderstrandtheater ons visitekaartje van al het innovatieve moois dat Zuid-Holland te bieden heeft. Op deze lichtrijke plek waar zon, water, wind en kunst bij elkaar kwamen, ontvingen wij ruim 800 relaties voor het InnovationQuarter Jaarevent 2017. Dat onze regio bruist van de bedrijvigheid en ondernemerschap werd tijdens deze editie opnieuw onderstreept. Met innovaties voor buiten en binnen. Rondom het water, in de lucht en op het land. Zij maakten het met ons mee aan zee!
InnovationQuarter Jaarevent 2017 in het Zuiderstrandtheater

© Verkijk

InnovationQuarter proudly presents…

 • Giel Hendriks (Toxys) / Kapitaalinjectie van InnovationQuarter maakt snellere groei mogelijk.
 • Filippo van Hellenberg Hubar (WOLK Company) / Airbagriem ter preventie van heupfracturen. InnovationQuarter’s Rinke Zonneveld maakte een val en… de riem werkt!
 • Michiel Muller (Picnic) / Online supermarkt die gratis aan huis bezorgt met vriendelijke elektrische autootjes.
 • Petje op, petje af over de facts & figures van Zuid-Holland.
 • Marco Waas (AkzoNobel) / Waste-2-chemicals en de ontwikkeling van een fabriek in Rotterdam, waar vanuit restafvalstromen syngas en vervolgens methanol wordt geproduceerd.
 • DWDD-sessie onder leiding van Mirjam Bink (ONL) over de Verborgen Kampioenen in Zuid-Holland met ondernemers:
 • Jasper Winkes (Fistuca) / Offshore heitechniek met water om stiller te heien op zee.
 • Another Kind of Blue / Theateract die moderne dans combineert met modern technologie.
 • Han Weber (Provincie Zuid-Holland) en Nienke Vledder (InnovationQuarter/ENERGIIQ) / Lancering nieuw energie-innovatiefonds Zuid-Holland: ENERGIIQ.
 • Menno van der Marel (VanderSat) / Van startup naar de verkoop van het succesvolle securitybedrijf Fox-IT en weer opnieuw beginnen.
 • Tim Houter (Hardt Global Mobility) / Delft Hyperloop, van Amsterdam naar Parijs in 30 minuten, via een baanbrekend energiezuinig transportsysteem door vacuümbuizen.
 • Mark Slegers (RotterZwam) / RotterZwam kweekt paddenstoelen op koffiedik. Tot 23 mei 2017. Een brand verwoestte zijn bedrijf in BlueCity010.
 • Karsten Klein (gemeente Den Haag) / Scheveningen als plek voor innovaties
 • En videotestimonals van Cisco, SiTime en HEAD Aerospace met hun motivatie waarom Zuid-Holland dé plek is voor verdere internationale expansie.
 • Wilt u alle keynotes (nog) eens bekijken? U vindt ze in deze playlist op YouTube.
InnovationQuarter Jaarevent 2017, het voorprogramma

© Verkijk

Op het voorprogramma

Voorafgaand aan het plenaire programma van het InnovationQuarter Jaarevent 2017 creëerden wij een gevarieerd en interactief voorprogramma, waarin wij ruim 400 deelnemers in een intiemere setting informeerden en bijpraatten over specifieke topics:

InnovationQuarter Jaarevent 2017 - de innovatievloer op de kade

© Verkijk

Op de innovatievloer

Van een slimme sensor handschoen tot drones op en in het water. Van smart city meetoplossingen tot een opvangtafel voor prematuren. Van mobiele dijken tot een het meten van big green data in de kas. Op de innovatievloer, zowel binnen, op de kade als in de haven, konden Zuid-Hollandse innovaties van dichtbij worden bewonderd en getest. En natuurlijk werden we verrast door de aankomst van de AkzoNobel-boot voor de Volvo Ocean Race!

De deelnemers aan de innovatievloer op een rij: Adjuvo, Aerovinci, Airbus Defence & Space Netherlands, Ampyx Power, Another Kind of Blue, Aquatic Drones, Barge Master, Bloomypro, Concord Neonatal BV, Energy Floors, Fistuca, Fokker Technologies / GKN Aerospace, Gerrard Street, Hortikey, INDYMO, Invi, Ioniqa, Labonovum, Mimetas, Mobiele Dijken, MOCS/CODURE, Munisense, ParkBee, Picnic, Kroboot (TU Delft / Delfland), RanMarine, RotterZwam, Sagar Defence (PortXL), Sail Innovation Centre,  Sailmon, Sensiks, ShoreMonitoring, Skel-ex, Solar Boat TU Delft, Solar Monkey, Stichting Noordzeeboerderij, tbp electronics, Technolution, The New Farm, Tinybots, TNO & Jaczon, Toxys, Van Paz / Platypus, VanderSat, Van Dijk FEM Engineering, Volans Coastal, Voltia, WaveDroid, WOLK Company en X-systems.

InnovationQuarter Jaarevent 2017 - Mood4Food

© Verkijk

Duurzaam genieten

Bij een event van deze grootte gebruiken we veel disposables (wegwerpserviesgoed)… en dus is er veel afval. Cateraar Mood4Food en Van Vliet Recycling (Hoek van Holland) slaan de handen ineen en gaan al het afval – als proef – composteren. Deze compost wordt gebruikt als bodemverbeteraar. Van afval tot een natuurlijke grondstof voor de teelt van nieuwe gewassen. Een mooi voorbeeld van de circulaire economie!

InnovationQuarter Jaarevent 2017,

© Verkijk

Help RotterZwam uit de brand

Mark Slegers vertelde bij ons op het podium over het noodlot dat RotterZwam heeft getroffen. Helpt u ze uit de brand? Doneren kan online; al 417 zwamambassadeurs gingen u voor!

Even terugkijken

Voor een indruk van het InnovationQuarter Jaarevent 2017 neemt u een kijkje op onze Flickr-pagina, of lees het liveverslag mee op Twitter via #IQjaarevent. De eventvideo volgt binnenkort en bewondert u op deze pagina en op ons YouTube-kanaal.

Samenwerken loont

Het InnovationQuarter team bedankt iedereen voor zijn of haar enthousiaste en informatieve bijdrage aan ons jaarevent. Ook dit jaar werkten alle sprekers en ondernemers belangeloos mee aan het programma boordevol verrassende innovatieve highlights uit Zuid-Holland. Een samenwerking die wij enorm waarderen!

InnovationQuarter Jaarevent 2017, het IQ team
© Verkijk