Terug naar overzicht

Technology Park Ypenburg unieke vestigingsplek voor maakbedrijven in de hightech materialen industrie

Na een succesvolle eerste fase van de ontwikkeling van Technology Park Ypenburg (TPY) in Den Haag naar een herkenbaar hoogwaardig cluster van maakbedrijven, is nu een de tweede fase van start gegaan. De eerste fase was vooral gericht op het versterken van de samenwerking tussen de verschillende partners op het park, de tweede fase zal zich veel meer richten op de ontwikkeling van TPY als een unieke vestigingsplek voor maakbedrijven in de hightech materialen industrie.

Technologie Park Ypenburg

Er wordt gewerkt aan het uitbreiden van de vestigingsmogelijkheden voor op het park aanwezige bedrijven maar ook voor de vestiging van nieuwe bedrijven. Er zijn reeds initiatieven voor het opzetten van een gezamenlijk opleidingsprogramma (TPY-Academy), het beschikbaar maken van de bij bedrijven op het park aanwezige faciliteiten en equipment (TPY-facilities), het realiseren van een business centre met kleinschalige kantoorruimtes en een makerspace-achtige omgeving waar start-ups of MKB-ers prototypes kunnen ontwikkelen. Om er voor te zorgen dat de ontwikkeling een meer permanent karakter krijgt, zal de huidige Stichting Technology Center Ypenburg worden omgevormd naar een meer op uitvoering gerichte organisatie.

In eerste instantie wordt gestart met een kwartiermakersfase. De kwartiermaker inventariseert de ambities van alle betrokken stakeholders, toetst op haalbaarheid en stelt een uitvoeringsplan op. Stephen Hands, Senior Associate bij Unified International gaat de slag met de opbouw van de uitvoeringsorganisatie en alle mogelijke activiteiten die hieronder vallen. Hij doet dat in nauwe samenwerking met de stakeholders op het park en InnovationQuarter. Stephen is als kwartiermaker het eerste aanspreekpunt. Hij is een ervaren projectmanager werkzaam in onder andere de aerospace branche, met veel kennis van business development, marketing en sales. Stephen is bereikbaar via stephen@unifiedinternational.net

Voor het fysieke deel, de aanpassing en uitbreiding van de gebouwen, is een projectmanager aangewezen door de gemeente Den Haag. Samantha Volgers Zeelenberg pakt deze rol vanuit haar functie bij het projectmanagement bureau Den Haag. Vanuit deze afdeling worden ruimtelijk fysieke projecten in de stad geleid. Sam gaat zich richten op het vinden van oplossingen voor het ruimtegebrek op TPY en de plannen voor een business center.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief