Terug naar overzicht

Stagiair Team Strategie / Technologische Industrie

Heb jij interesse in de technologische industrie, strategie en ondernemerschap? Wil je ervaring en kennis opdoen van projectmanagement en implementatie van actieplannen? InnovationQuarter ondersteunt de taskforce Technologische Industrie van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ) bij het realiseren van hun ambities. Daarom zoeken wij per direct een enthousiaste, proactieve hbo- of wo-student die ons hiervoor komt versterken.

Zo ziet jouw werk er uit

Als Stagiair Strategie en Technologische Industrie help je bij het voorbereiden en uitvoeren van de vier actielijnen, die door de taskforce ‘Technologische industrie’ van de EBZ zijn opgesteld, te weten:

 • Nieuwe waardeketens
 • Digitaal verbinden
 • Talent vinden en behouden
 • Samen sterker

Deze vier actielijnen vormen de kern van de ActieAgenda Technologische Industrie, die samen met tientallen bedrijven en andere belanghebbenden is opgesteld. Je werkt nauw samen met de trekkers en coördinatoren van deze actielijnen, om te komen tot implementatie van de plannen.
Ook werk je mee in het strategieteam van InnovationQuarter, bijvoorbeeld op het gebied van ecosysteemversterking, het meten en rapporteren van maatschappelijke impact en monitoring van relevante onderzoeken en rapporten voor de diverse sectoren in Zuid-Holland.
Deze stage is een meewerkstage. Indien je vanuit je opleiding ook een stageopdracht of -onderzoek moet doen, behoort dit tot de mogelijkheden. De inhoud van de opdracht zullen we dan met elkaar afstemmen.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Binnen het team Strategie werken drie professionals nauw samen en ondersteunen we de processen van InnovationQuarter. Onze hoofdtaak is het versterken van de economische strategie van de regio zodat wij zorgen voor economische impact, strategisch-economische impact en maatschappelijke impact. Intelligence vormt hierbij het fundament voor de strategische keuzes die we maken. Binnen InnovationQuarter voert team Strategie naast deze werkzaamheden het secretariaat van de Economic Board Zuid-Holland (EBZ). Wij zoeken een stagiair die gaat ondersteunen bij de EBZ taskforce Technologische Industrie en tevens ondersteuning biedt aan het Strategieteam van InnovationQuarter. Zo vormt de opdracht een mooie combinatie tussen het ondersteunen bij strategische processen van InnovationQuarter en de implementatie van de ActieAgenda Technologische Industrie van de EBZ.

Wat vragen we van je?

 • ​Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van Technische bedrijfskunde, Techniek, Bestuur en Beleid, International Business, Commerciële Economie, Business Management of een vergelijkbare studierichting, aan een Nederlandse onderwijsinstelling.
 • Je bent analytisch, maar steekt ook graag je handen uit de mouwen.
 • Je bent communicatief zeer vaardig en legt gemakkelijk connecties.
 • De technologische industrie, ondernemerschap en beleid hebben je interesse en je wilt hier graag meer over leren.
 • ​Je bent vanaf september 2023 minimaal 5 maanden fulltime beschikbaar.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.
Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.
Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. Wij betalen een passende stagevergoeding van € 616,- per maand. Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor 29 juni 2023.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Michael Kunst of Chris van Voorden. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Talisa van Bergen Henegouwen – Groen.