Terug naar overzicht

Stagiair Junior Investment Analist

Wil jij samen met een team ervaren professionals baanbrekende innovaties in de regio Zuid-Holland helpen ontwikkelen en opschalen? Als Stagiair Junior Investment Analist werk je mee aan investeringsprocessen in diverse sectoren. Wij zoeken een enthousiaste en leergierige stagiair voor ons investeringsfonds UNIIQ.

Zo ziet jouw werk eruit

Het UNIIQ-team werkt hard aan het financieren van jonge innovatieve bedrijven met potentie. De bedrijven waar wij naar kijken komen uit uiteenlopende sectoren, waaronder bijvoorbeeld Life Sciences & Health, High Tech Systemen & Materialen en Horticulture & Food. Gedurende jouw stage werk je met collega’s aan één of meerdere investeringsvoorstellen en krijg je de kans om het hele investeringsproces van begin tot eind mee te maken. Deze en andere werkzaamheden maken onderdeel uit van deze uitdagende en veelzijdige functie:

  • Het beoordelen van businessplannen
  • Het uitvoeren van (markt)analyses
  • Deelname aan pitchdagen waar ondernemers hun plannen komen presenteren
  • Het in teamverband werken aan investeringstrajecten
  • Het maken van gespreksverslagen
  • Het schrijven van investeringsvoorstellen
  • Deelname aan start-up events

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

UNIIQ is een investeringsfonds van € 29 miljoen, gericht op de proof-of-concept fase. UNIIQ helpt startende ondernemers in Zuid-Holland om hun unieke innovatie sneller naar de markt te brengen. Het team bestaat uit 10 personen met uiteenlopende achtergrond en expertise en bestaat uit medewerkers van InnovationQuarter en de participerende universiteiten. Het volledige team bespreekt wekelijks alle lopende deals en tweemaal per week worden nieuwe leads in een kleinere groep besproken. UNIIQ investeerde de afgelopen jaren al in 60 bedrijven die te vinden zijn via www.uniiq.nl.

Wat vragen we van je?

Wil je alles leren over het investeringsvak en je eigen kennis in de praktijk brengen: Wij zoeken een enthousiaste en pro-actieve WO-er, die het werken in deze dynamische omgeving met beide handen wil aanpakken. Je bent leergierig, analytisch sterk en hebt een kritisiche blik. Bovendien ben je nieuwsgierig naar technologie en innovatie en werk je graag in een team. Een opleiding in een bèta-richting is een pré, maar niet noodzakelijk. Idealiter ben je 4 tot 6 maanden beschikbaar voor een stage. De exacte duur en startdatum van jouw stage worden in overleg bepaald.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.
Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.
Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. De stagevergoeding voor deze functie bedraagt € 652 per maand. Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse of vragen?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.
We ontvangen je reactie graag voor 8-1-2024.
De gewenste ingangsdatum van de stage is 1-2-2024.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Jasper Geselschap. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen.