Terug naar overzicht

Stagiair Internationaliseren

Wil jij samen met een team ervaren professionals bedrijven in Zuid-Holland helpen bij hun internationaliseringsproces? Wil jij ervaring opdoen bij een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is?
Wij zijn op zoek naar een Stagiair Internationaliseren die vanaf 1 februari ons team wil komen versterken.

Zo ziet jouw werk er uit

Als Stagiair Internationaliseren help je bij het voorbereiden en uitvoeren van het werk van de Business Unit Internationaliseren. Het gaat dan om meewerken aan verschillende sessies en missies, bijvoorbeeld een sessie in Nederland over het opzetten van een go-to-market strategie of handelsmissie naar Scandinavië of de VS.

Je denkt mee over kansen, onderzoekt de mogelijkheden en geeft jouw visie op de inhoud en organisatie van het event. Je vindt het leuk om nieuwe verantwoordelijkheden op je te nemen en voor de uitvoering van je plannen zorg te dragen. Uiteraard overleg je regelmatig met je stagebegeleider en de projectmanagers. Ook breng je door middel van marktonderzoek de internationaliseringsbehoefte bij ondernemers in onze regio in kaart. Vervolgens zet je nieuwe activiteiten en mogelijke samenwerkingen op met focus op internationaal ondernemende bedrijven.

Tot slot help je ook teamleden die acquisitie van buitenlandse bedrijven doen voor de regio. Hierbij kun je denken aan het meewerken aan acquisitieprojecten, deskresearch of het organiseren van gesprekken met buitenlandse bedrijven. Je loopt dus in feite met twee disciplines mee en helpt ondernemers vanuit Nederland naar buitenlandse markten en buitenlandse bedrijven naar de Nederlandse markt. Vanuit je rol zul je in contact komen met partners waar wij mee werken, zoals ambassades en buitenlandse clusterorganisaties.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met onze business unit Strategie & Communicatie het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Binnen de Business Unit Internationaliserien houden ongeveer twintig professionals zich bezig met het ondersteunen van Zuid-Hollandse bedrijven bij het vormgeven en realiseren van hun internationale ambities of het naar de regio begeleiden van internationale bedrijven. Wij zoeken twee stagiairs die Zuid-Hollandse bedrijven gaan ondersteunen op de sectoren Energie, Circulair, Horticulture, Cybersecurity en HighTech Systemen & Materialen met hun ambities om internationaal te ondernemen. Daarnaast zul je meedraaien met de collega’s die zich bezighouden met het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar onze regio.

Wat vragen we van je?

  • Je volgt een hbo- of wo-studie in de richting van International Business, European Studies, Commerciële Economie, Business Management of een vergelijkbare studierichting aan een Nederlandse onderwijsinstelling.
  • Je bent analytisch maar steekt ook graag je handen uit de mouwen.
  • Je bent communicatief zeer vaardig en legt gemakkelijk connecties.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Ervaring met of kennis van marketing en (online) communicatie is een pré.
  • ​Je bent vanaf februari 2024 minimaal 5 maanden en liefst zes maanden fulltime beschikbaar.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur. De stagevergoeding voor deze functie bedraagt € 747,- per maand. Lees hier hoe oud-stagiair Anouk haar stage beviel.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Anne de Vries of Arife Aker. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Talisa van Bergen en Henegouwen.