Terug naar overzicht

Slimme parkeeroplossing ParkBee wint Internationale vastgoed innovatie competitie

De komst van ParkBee naar de grootste internationale vastgoedbeurs EXPO REAL in München is niet ongemerkt gebleven. De Amsterdamse startup is als winnaar gekozen uit 25 startups die deelnamen aan de Startup Competitie georganiseerd door de RE!N – Real Estate Innovation Network. ParkBee biedt een oplossing voor het parkeerprobleem en bewijst veel lege parkeerplekken te kunnen benutten en aan te kunnen bieden voor een voordelig tarief. De slimme parkeeroplossing van ParkBee was favoriet van de jury en het publiek.

Slimme parkeeroplossing ParkBee wint Internationale vastgoed innovatie competitie

Het begin van Héloïse Dersjants haar pitch maakt meteen indruk, in duidelijke aantallen benadrukt ze hoeveel private parkeerplekken momenteel onbenut zijn. In Londen zijn er 1.1 miljoen parkeerplekken die niet optimaal worden gebruikt, in Parijs is dat aantal 450.000, en in de regio Amsterdam 50.000. Deze parkeerplekken staan buiten kantooruren leeg, daarnaast wordt 30% van deze plekken ook overdag niet gebruikt. ParkBee, die in oktober 2016 een investering ontving van InnovationQuarter, heeft slimme technologie ontwikkeld waardoor de slagbomen van deze private parkeergarages, van bijvoorbeeld kantoorgebouwen of parkeergarages, kunnen worden geopend met behulp van de Parkmobile en Park-line app in Nederland of RingGo app in Engeland. Na een succesvol eerste jaar in Nederland, waar ze ruim 45 garages heeft geopend, biedt ze nu ook haar parkeeroplossing aan in Londen.

Op EXPO REAL wordt er veel interesse getoond voor innovatie. Het Real Estate Innovation Network is in het leven geroepen om de innovaties in de vastgoed onder de aandacht te brengen. Het Real Estate Innovation Network ontving 700 deelnemers voor de competitie tijdens EXPO REAL. In een voorselectie in Stuttgart waren 25 startups geselecteerd om hun ideeën te pitchen voor de vastgoed industrie. De jury liet weten dat ParkBee niet alleen de publieksfavoriet was, maar ook voor de jury de beste en innovatiefste deelnemende startup.

De propositie van ParkBee is zeer aantrekkelijk voor vastgoedpartijen. Zij hoeven geen voorinvestering te doen. ParkBee verzorgt de installatie, marketing, 24/7 customer service en 24/7 technisch support. Eigenaren ontvangen maandelijks een deel van de inkomsten. De opbrengst van een ParkBee garage kan oplopen tot €250.000 per jaar, een mooi bedrag voor een voorheen lege garage. Het optimaliseren van ongebruikt vastgoed, bijdrage aan het milieu en extra inkomsten genereren staan hoog op de agenda van de vastgoedindustrie. Afgelopen jaar is dat gebleken: ruim 30 partijen zijn met ParkBee in zee gegaan en hebben samen meer dan 45 parkeergarages geopend.

Bron: Dit artikel verscheen eerder op emerce.nl