Terug naar overzicht

Senior Investment Manager ENERGIIQ

Wil jij een verschil maken door als impact investeerder startups te financieren die een essentiële bijdrage leveren aan de energietransitie en de circulaire economie?
Het is prioriteit voor overheden, bedrijven en de samenleving dat er grote stappen worden gemaakt op dit gebied. Naast milieuproblematiek en klimaatverandering is de oorlog in Oekraïne sinds vorig jaar ook een van de factoren geworden die de huidige energiecrisis tot zo’n complex en urgent onderwerp maakt. InnovationQuarter staat middenin deze ‘perfect storm’ en draagt bij aan de oplossing.

Zo ziet jouw werk eruit

Als Senior Investment Manager zoek en vind je veel interessante startups om in te investeren. Je gebruikt je kennis van investeren, verschillende financiële instrumenten en de energiesector om de beste deal te onderhandelen. Vaak samen met private investeerders vorm je een consortium. Je stelt een term sheet op, voert de due diligence uit en werkt toe naar closing. Daar neem je het team, de fondsmanager, de investment committee in mee en overtuig je iedereen, maar leer je ook van anderen. Na de deal blijven wij nauw betrokken bij de investeringen, als aandeelhouder of RvC lid.

Als team ben je voor het fonds ENERGIIQ leidend in stakeholder management, de vertaling van onze successen naar aandeelhouders, InnovationQuarter management en de buitenwereld, inclusief de administratie en andere systemen die daarvoor intern instrumenteel zijn. Tevens neem je verantwoordelijkheid voor de professionalisering van ons team en voor het opleveren van o.a. presentaties, rapportages en financiële analyses.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren);
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren);
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen, lobby en branding van de regio.

Hier kom jij te werken

Als investeerder biedt InnovationQuarter aan innovatieve start-ups en scale-ups in de regio Zuid-Holland risicokapitaal om verdere groei te realiseren. InnovationQuarter investeert via de fondsen IQCapital, ENERGIIQ, ETF-R en UNIIQ.

De fondsen ETF-R (Energie Transitie Fonds Rotterdam) en EnergiiQ doen recht aan het woord durfkapitaal. Wij schromen niet om naar startups te kijken waar nog essentiële zaken moeten veranderen. We weten immers waar de risico’s en kansen liggen in Venture Building. Je zal nergens anders zo snel en zoveel deals zien en doen. We beschikken over een grondige expertise op het vlak van energietransitie en circulaire economie en vertrouwen op die kennis om pragtmatisch en snel te werk te gaan.
Je werkt in een gezamenlijk team dat zich bezig houdt met het fonds ETF-R en het fonds ENERGIIQ. Je focus als teamleider ligt vooral op ENERGIIQ.

Zie voor meer informatie onze websites:
https://www.innovationquarter.nl/item/energietransitiefonds-rotterdam/

https://www.energiiq.nl

 

Wat vragen we van je?

Zo versterk je ons team:

 • Je bent een professional met een academische graad en hebt minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring op het gebied van private equity, venture capital, banking en/of M&A;
 • Je kunt complexe financieringen structureren en je hebt gevoel voor de commerciële terms van verschillende financiële instrumenten variërend van equity, mezzanine tot fixed income;
 • Modellering, waarderingen en risicoanalyses zijn voor jou niets nieuws;
 • In je werk neem je initiatief, ben je accuraat en intrinsiek gemotiveerd;
 • Je hebt ervaring met het managen van een participatie en het begeleiden naar een exit;
 • Je hebt ruime ervaring met dealmaking en dealstructuren en beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden;
 • Je bent nieuwsgierig, hebt een kritische grondhouding en bent een echte teamplayer;
 • Je beschikt over een relevant netwerk;
 • Ervaring met project financiën, LBO of venture capital is een pré.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive, naar maatschappelijk effect. Wij geloven in eerlijke en gelijke kansen en moedigen diversiteit van harte aan. Diverse achtergronden en gezichtspunten maken ons sterker.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden, de voorkeur voor deze functie gaat uit naar 40 uur. De salarisindicatie (bij 40 uur) voor deze functie ligt tussen de € 85.000,- en € 110.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Rafael Koene. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Laura Rath.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.