Terug naar overzicht

Ruim € 30 mln. extra voor innovatief bedrijfsleven Zuid-Holland

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft hebben een kapitaalstorting van ruim € 30 mln. gedaan in InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. Met deze middelen kan InnovationQuarter vanuit haar fonds IQCapital extra investeringen doen in innovatieve en snelgroeiende bedrijven in Zuid-Holland.

Ruim 30 miljoen euro extra voor innovatief bedrijfsleven Zuid-Holland

Revolverend fonds

Het ministerie van EZK, de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft zijn al aandeelhouder bij InnovationQuarter. Ministerie en provincie storten ieder € 15 mln., de gemeente Delft  € 1,05 mln.. Zij doen dat op basis van eerder gemaakte afspraken hierover. Met de storting van ruim 30 miljoen euro brengen zij het fondsvermogen van InnovationQuarter op bijna € 80 mln.. Het fonds IQCapital is revolverend. Dat betekent dat investeringen in bedrijven in principe weer terugvloeien naar de ontwikkelingsmaatschappij zodat het geld na verloop van tijd opnieuw kan worden ingezet.

Goed nieuws

De nieuwe kapitaalstorting is goed nieuws voor bedrijven in Zuid-Holland, aldus Adri Bom-Lemstra, gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Zuid-Holland:

Onze regio heeft prachtige innovatieve bedrijven, van starters tot meer volwassen bedrijven. Deze ondernemers hebben kapitaal nodig om te groeien en op te schalen. InnovationQuarter kan ze daarbij helpen met financiering en kennis.

Actieve investeerder

InnovationQuarter is sinds haar start op 1 januari 2014 actief als investeerder. Rinke Zonneveld, directeur InnovationQuarter, is zeer verheugd met de uitbreiding van het fonds: “De belangstelling voor IQCapital is groot. We hebben sinds onze start al in een groot aantal bedrijven geïnvesteerd en zijn daarmee één van de actiefste investeerders van Nederland. Met de steun van onze aandeelhouders en de extra middelen die we nu ontvangen kunnen wij blijven investeren om zo innovatieve bedrijven uit onze regio te helpen groeien.”