Terug naar overzicht

Royal Lemkes uit Bleiswijk winnaar ‘Tuinbouw ondernemersprijs 2018′

Op 10 januari 2018 is de Tuinbouw Ondernemersprijs 2018 gewonnen door Royal Lemkes uit Bleiswijk. Het handelshuis in planten mag zich een jaar lang topambassadeur van de tuinbouwsector noemen. De prijs werd uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouwsector op Keukenhof. De twee andere genomineerde bedrijven waren de biologisch-dynamische groenteteler De Lepelaar uit Sint Maarten (NH) en orchideeënteler OK Plant uit Naaldwijk.

Royal Lemkes Tuinbouw Ondernemersprijs

Royal Lemkes is een toonaangevende leverancier van planten en aanverwante diensten aan grootschalige retail in Europa. De mensen van Royal Lemkes ondernemen en communiceren met een groen hart en geloven dat planten bijdragen aan een beter leven, vitale business en een gezonde en groene wereld. Duurzaamheid zit in het DNA van dit familiebedrijf. Niet winstmaximalisatie, maar de ambitie om het verschil te maken met thema’s ‘Planet’ en ‘People’ is de drijfveer.

Al sinds de 80-er jaren wordt warmte opgeslagen in de bodem. Het pand kreeg in 2011 het grootste zonnepanelen-dak van Nederland en als snel werden LED-lampen en warmtepompen ingezet om de CO² footprint te halveren. Het overschot aan groene stroom wordt opgeslagen in een grote batterijcontainer en medewerkers kunnen thuis hun stroom van het dak van Lemkes ontvangen. Het project ‘Aanvoerlogistiek’’ waaraan Royal Lemkes deelneemt, bundelt transport van planten naar distributiecentra waardoor minder transportbewegingen nodig zijn en dus minder CO² vrijkomt. Sinds dit najaar heeft Royal Lemkes een predicaat ontvangen voor ‘beste werkgever 2017-2018’ voor de medewerkersbetrokkenheid.

Greenport-bedrijven

Het behalen van deze prijs past in het rijtje van buitengewone prestaties verricht door Greenportbedrijven uit gemeente Lansingerland. Zo won Koppert Biological Systems recent de prijs ‘meest invloedrijke greenportbedrijf van Nederland’ en opende Bunnik Plants haar Green Event Center. Daarnaast zal De Ruijter later dit kwartaal haar Experience Center openen. Eerdergenoemde bedrijven maken samen met de primaire productie (kassen) en overige toeleveranciers dat het Lansingerlandse cluster behoort tot de wereldtop.

 

Nieuwsbrief