Terug naar overzicht

Rotterdam Port Fund en InnovationQuarter geven kracht aan groei McNetiq

Investeerders Rotterdam Port Fund en InnovationQuarter hebben een meerderheidsbelang genomen in McNetiq bv, een Rotterdams technologiebedrijf dat een innovatieve magneetverankering op de markt heeft gebracht.

McNetiq-PortXL-InnovationQuarter-RotterdamPortFund-Signing-980x450

McNetiq, opgericht in 2014, biedt de gepatenteerde en bekroonde Controlock-technologie. Deze magneettoepassing is de meest veilige, kostenefficiënte, duurzame en flexibele tijdelijke staalverbinding zonder het gebruik van (tijdelijke) lassen. De Controlock is de eerste magneet die op verschillende oppervlakken kan worden getest en ingezet. Vergeleken met traditionele stalen verbindingen, zoals boren en lassen, biedt dit aanzienlijke voordelen.

Wij zijn enthousiast het bedrijf te kunnen ondersteunen in hun ambitie de technologie internationaal toe te passen op een groot aantal, nieuw te ontwikkelen producten, in verschillende marktsegmenten – Frans van der Harst, Rotterdam Port Fund

Klaar om op te schalen

McNetiq is klaar voor de lancering van hun product op grotere schaal. Deelname aan PortXL World Port Accelerator PortXL in 2017 heeft bijgedragen aan het versnellen van de ontwikkeling en professionalisering van het bedrijf, gevolgd door nu de toetreding van het Rotterdam Port Fund.

Voor het Rotterdam Port Fund past het bedrijf McNetiq in het investeringsprofiel. “De potentie van de Controlock-technologie is bewezen en uitgebreid getest,” zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. “Wij zijn enthousiast het bedrijf te kunnen ondersteunen in hun ambitie de technologie internationaal toe te passen op een groot aantal, nieuw te ontwikkelen producten, in verschillende marktsegmenten.”

Krachtige impuls voor productontwikkeling

“Wij zijn erg blij met onze nieuwe partners,” stelt directeur Willem van der Graaf van McNetiq. “Met deze investering kunnen wij onze organisatie verder versterken en de productontwikkeling een krachtige impuls geven. Het is mooi te ervaren dat het innovatie-ecosysteem in Rotterdam werkt.”

“Wij zijn al lang in contact met McNetiq en zien enorme potentie in deze technologie. Het is fantastisch dat het bedrijf nu een groeisprint gaat maken met deze investering. Wij zullen de onderneming daarbij ondersteunen vanuit de breedte van onze activiteiten.” Aldus Francis Quint, Hoofd Capital van de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland InnovationQuarter.

Nieuwe samenstelling management team

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat wil investeren in bedrijven met haven gerelateerde activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

McNetiq’s innovatieve Controlock magneetankers maken kosteneffectieve en veilige uitvoering van onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in stalen omgevingen mogelijk. De magnetische ankerpunten worden onder meer gebruikt bij steigerbouw in de offshore- petrochemische en maritieme industrie.

Met deze investering kunnen wij onze organisatie verder versterken en de productontwikkeling een krachtige impuls geven. – Willem van der Graaf, McNetiq

Tegelijk met het belang verandert ook de samenstelling van het managementteam. Dit zal bestaan uit Willem van der Graaf (algemeen directeur), oprichter Edwin van der Heide (CCO) en oprichter dr.ir. Bas Gravendeel (CTO/CRO).