Terug naar overzicht

RoboValley en YES!Delft organiseren eerste Europese Robotics & Artificial Intelligence Accelerator

RoboValley en YES!Delft organiseren in april 2018 het eerste Europese acceleratorprogramma voor robotica en kunstmatige intelligentie (AI). Dit programma biedt een unieke kans voor startende ondernemers om te ontdekken welke zakelijke kansen hun ideeën op het gebied van robotica en AI bieden.

RoboValley en YES!Delft organiseren eerste Europese Robotics & Artificial Intelligence Accelerator

Robotics & AI Accelerator

De Robotics & AI Accelerator is een snelkookpan voor professionals, studenten, promovendi, ingenieurs en wetenschappers die willen weten in hoeverre met hun robotica- en AI-ideeën geld kan worden verdiend. Deelnemers krijgen intensieve begeleiding bij het kritisch analyseren en valideren van deze plannen, de potentiële markt en het bedrijfsmodel. Om daarna als startup de Europese markt te betreden. Daarnaast maken zij kennis met het Europese robotica-ecosysteem en krijgen ze ondersteuning bij het opbouwen van een netwerk van professionals, experts en mentoren.

Samenwerking RoboValley en YES!Delft

Arthur de Crook, managing director van RoboValley: “We zijn er trots op dat het eerste Europese Robotics & AI Accelerator Programmebij ons plaatsvindt. Cruciaal voorhet succesvol starten van een roboticabedrijf is toegang tot de juiste partners uit het bedrijfsleven, overheid en wetenschap. RoboValley biedt deze toegang. We verwachten interesse van het bedrijfsleven in de resultaten van het programma enmet een aantal partijen praten we al oversponsoring. Met YES!Delft, een van de beste incubatorsin Europa, hebben we een ervaren partner met veel expertise op het gebied van startups.”

EJ Lugt, managing director van YES!Delft: “Kunstmatige intelligentie en robotica gaan de wereld ingrijpend veranderen. Voor dit programma zoeken we ondernemers die hun oplossingen op het gebied van AI of robotica beschikbaar willen maken voor iedereen. We zijn op zoek naar ambitieuze en gepassioneerde mensen die echte verandering willen teweegbrengen. Ik zie er erg naar uit om dit sterke programma aan te bieden, waarmee zij hun bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.”

Het Robotics & AI Accelerator Programme vindt plaats bij RoboValley in Delft. RoboValley en YES!Delft mikken voor de eerste editie op ongeveer 10 teams, afkomstig uit heel Europa. Informatie over het selectieproces wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.