Terug naar overzicht

Wat brengen robotica en AI in de glastuinbouw: vandaag en morgen?

Ervaar het tijdens RoboCrops 2022, het internationale robotica-event in het World Horti Center. Op 18 en 19 mei organiseren FME, World Horti Center en InnovationQuarter het jaarlijks terugkerende evenement RoboCrops. Dit evenement is voor wereldwijde innovatieve bedrijven uit de tuinbouw en hightech. Zij komen samen om actuele uitdagingen en potentiële hightech oplossingen te vinden en verbinden.

RoboCrops is bedoeld om meer toepassingen van robotica en AI in de tuinbouw te stimuleren en innovatie te versnellen. Om dat te doen, wordt gewerkt aan versterking van het ecosysteem.

RoboCrops story

Deelnemen kan op verschillende manieren. Het programma bestaat uit een dag die focust op wat er nu al mogelijk is (‘vandaag’, 18 mei 2022) en een dag die inspireert en verbindt op wat er in de komende tien jaar mogelijk is (‘morgen’, 19 mei 2022). Locatie is het World Horti Center.

World Horti Center

World Horti Center – © Daniel Verkijk

18 mei: vandaag

Tijdens deze dag ligt de focus op ontwikkelingen in de glastuinbouw die (bijna) commercieel beschikbaar zijn. Ontwikkelaars van kasrobots kunnen hun state-of -the-art oplossingen pitchen. Presenterende roboticabedrijven zijn onder meer: Gearbox, PATS, Priva, VDL ETG, Certhon – DENSO, Sobolt, InahoBlue Radix en HortiKey. Gearbox en Sobolt kennen we ook van toonaangevende projecten in het innovatieprogramma AgriTech. Maarten Steinbuch, Dirk Alleven en Peter Jens staan op het programma voor inspirerende keynotes over robots, data en AI. Daarnaast is er gedurende de hele dag voldoende gelegenheid om te netwerken en elkaar te vinden.

GearRover van Gearbox

GearRover van Gearbox

19 mei: morgen

Op deze dag ligt de nadruk op oplossingen die verder in de toekomst liggen. Denk aan het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën binnen een tuinbouwbedrijf. Topsprekers van onder andere : Wageningen University & Research en TU Delft spreken over de toekomst van werken in de tuinbouw, AI, 5G, Digital Twins, ethiek en de inzet van soft robotica. Ontwikkelaars van kasrobots en AI zijn deze ook deze dag aanwezig om toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en businessmodellen te bespreken.

Aanmelden

Inschrijven voor het event kan via deze pagina. Daar vind je ook het volledige programma. Vanwege het internationale karakter is het hele programma in het Engels. Een dag kost € 150 om bij te wonen.

Meer weten?

Op deze pagina lees je meer over de achtergrond van de community waar RoboCrops aan bouwt. Netwerkactiviteit RoboCrops wordt mede gefinancierd uit de MIT-subsidieregeling voor TKI MKB-versterking via het Topconsortium voor Kennis en Innovatie HTSM.

Voor vragen over RoboCrops kun je contact opnemen met Colinda de Beer.

Colinda de Beer

Senior Business Developer Horticulture