Terug naar overzicht

Rinke Zonneveld benoemd tot nieuwe CEO Invest-NL

Vandaag is bekendgemaakt dat Rinke Zonneveld per 1 september 2022 is benoemd tot CEO van Invest-NL. Rinke Zonneveld is sinds eind 2013 algemeen directeur van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland.

“Met ontzettend veel trots en plezier kijk ik naar wat we vanuit InnovationQuarter de afgelopen jaren hebben neergezet,” zegt Rinke Zonneveld. “Samen met ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen, overheden, clusterorganisaties en investeerders hebben we intensief samengewerkt aan het versterken van de Zuid-Hollandse economie en het ontsluiten van het innovatief vermogen. Vanuit de volle overtuiging dat je alleen samen impact kunt maken. Uiteindelijk gaat samenwerking over mensen. Ik prijs me dan ook gelukkig dat ik afgelopen bijna 9 jaar dag in dag uit met zulke gepassioneerde en talentvolle collega’s heb mogen werken, maar ook ben ik dankbaar voor het vertrouwen en de ruimte van onze aandeelhouders, financiers en samenwerkingspartners. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen spelen een cruciale rol bij het versterken van het verdienvermogen in Nederland en het aanjagen van economische transities. InnovationQuarter en de ROM’s heb ik in mijn hart gesloten en ga ik erg missen. Tegelijkertijd verheug ik mij zeer op mijn nieuwe rol als CEO van Invest-NL. Ook daar zal ik mij vol overtuiging in blijven zetten voor een duurzaam en innovatief Nederland.”

Marike van Lier Lels, voorzitter Raad van Commissarissen van InnovationQuarter: “Wij zijn Rinke zeer dankbaar voor zijn grote bijdrage als ‘founding father’ aan het succes van InnovationQuarter. Met de hem kenmerkende doortastendheid en overtuigingskracht heeft hij de afgelopen jaren met ziel en zaligheid gewerkt aan het versterken van economische structuur en de innovatiekracht van Zuid-Holland. Rinke blijft tot medio augustus als algemeen directeur werkzaam bij InnovationQuarter, inmiddels is de werving voor een opvolger opgestart.”