Terug naar overzicht

RegMed XB zoekt nieuwe partners in de Verenigde Staten

De ambities van het Nederlands-Vlaamse samenwerkingsverband voor regeneratieve geneeskunde RegMed XB reiken buiten de grens van de Benelux. De organisatie, waar naast het Leids Universitair Medisch Centrum ook verschillende bedrijven uit de regio partner van zijn, organiseerde daarom op 24 en 25 oktober een bijeenkomst in Boston (USA) om ondernemers, toponderzoekers en bestuurders met hen te laten kennismaken.

RegMed XB (regenerative medicine) zoekt nieuwe partners in de Verenigde Staten

Samenwerken met RegMed XB

Tijdens de tweedaagse bijeenkomst heeft RegMed XB nadrukkelijk naar nieuwe partners gezocht – en gevonden – om mee samen te werken. Er zijn contacten gelegd met Amerikaanse life sciences-bedrijven en investeerders. Hun steun is belangrijk, want gelijktijdig met het onderzoek zal er een industrie moeten ontstaan die de nieuwe complexe technieken kan klaarmaken voor commerciële toepassing. Denk bijvoorbeeld aan het opschalen van de cellen die nodig zijn voor stamceltherapie.

Vanuit de regio zijn afgevaardigden van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Leiden Platform voor Regenerative Medicine, de Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter afgereisd naar Boston (USA). Stéfan Ellenbroek, Business Developer bij InnovationQuarter, heeft allerlei contacten gelegd die voor het regionale bedrijfsleven nuttig kunnen zijn voor zowel nieuwe business (potentiële klanten) als investeerders.

Regenerative Medicine

RegMed XB is een internationale publiek-private partnership met een beoogd budget van € 250 mln. RegMed XB wil de lange weg naar genezing versnellen en streeft naar nieuwe, betaalbare geneesmiddelen. Het doet dit door de krachten van honderden toponderzoekers, artsen en ondernemers te bundelen. Momenteel bestaat de samenwerking uit afgevaardigden uit Utrecht, Maastricht, Leiden, Leuven en Eindhoven.