Terug naar overzicht

Raffinaderijen nog uitgebreider inspecteren dankzij 5G: zo doet EX Robotics dat

Sneak Preview!

Deze week zijn we met EX Robotics bij Do IoT Fieldlab voor de opnames van onze inspiratievideo. EX Robotics ontwikkelt inspectierobots voor omgevingen waar ontploffingsgevaar is, zoals bij olieraffinaderijen. De robots worden wereldwijd gebruikt om inspecties uit te voeren zonder dat personeel in gevaar komt. 

5G-testfaciliteiten Do IoT Fieldlab

De inspectierobots werken zelfstandig. De robot brengt raffinaderijen in kaart Met lasers, camera’s en sensoren om gassen te detecteren. Met 4G kan de robot zijn data niet volledig real-time versturen. Het is EX Robotics nu gelukt om 5G-apparatuur te integreren én aan de allerstrengste veiligheidseisen te voldoen met behulp van de 5G-testfaciliteiten van Do IoT Fieldlab.

De nieuwste generatie mobiele communicatie (5G) biedt grote kansen voor de grootschalige invoering van the Internet of Things, oftewel IoT. De snelle verbindingen, hoge betrouwbaarheid en korte reactietijden van 5G maken het mogelijk om nieuwe toepassingen op de markt te brengen op verschillende gebieden, waaronder mobiliteit, logistiek, landbouw, gezondheid en veiligheid. Do IoT Fieldlab ondersteunt de ontwikkeling van dergelijke toepassingen.

Met deze video willen we ondernemers, wetenschappers en overheden inspireren om met ons samen te werken aan de ontwikkeling van toekomstige technologieën.

Jos en Iwan tijdens filmopnames EX Robotics

Subsidie en ondersteuning

Meer weten over deze interessante case en over de subsidieregeling rondom de 5G-faciliteit bij Do IoT Fieldlab? Lees er alles over op de website van Do IoT. Ben jij benieuwd hoe je kan experimenteren met de nieuwste 5G technologie? We hebben in Zuid-Holland meerdere testlocaties voor 5G technologie: DoIoT, Unmanned Valley en The Green Village. Download de 5G gids hier om helemaal up-to-date te zijn.

Voor bedrijven die 5G-innovaties in Zuid-Holland willen ontwikkelen en testen is hulp beschikbaar in de vorm van subsidie, matchmaking en expertise.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Jos Maccabiani

Senior Business Developer Digital Technology