Terug naar overzicht

Pre-registratie RoboCrops 2020 open: robotica in de kas

Om de ontwikkelingen van robotica in de kas te versnellen, is het belangrijk dat telers, techbedrijven, universiteiten en investeerders elkaar weten te vinden. Op 23 en 24 april wordt daarom voor de eerste keer het event RoboCrops georganiseerd in World Horti Center en bij RoboHouse/TU Delft. Professionals en studenten zullen tot het uiterste uitgedaagd worden in een uitgebreid programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking. Vanaf vandaag kunt u zich aanmelden om aan dit unieke event deel te kunnen nemen.

Sfeerbeeld programma

Oplossingen als oogstrobots en bestrijdingsrobots

RoboCrops richt zich zowel op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen als de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen. Naast aandacht voor de techniek is er veel aandacht voor het vinden, ontwikkelen en opschalen van praktijkoplossingen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderlenen in te delen zijn tijdens RoboCrops 2020. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

Sfeerbeeld programma 2

Telers, techbedrijven en studenten

Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica (voor glastuinbouw) krijgen. Techbedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Op beide dagen zullen studenten in RoboHouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackaton georganiseerd door TU Delft en de WUR. Tijdens die hackaton zullen zij hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april pitchen zij hun hacks voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

RoboCrops

Voorinschrijving

RoboCrops is hét event voor experts binnen de glastuinbouw en binnen robotica. Vanwege het grote enthousiasme wereldwijd voor het event is gekozen voor een voorinschrijving. Wellicht moet er een selectie gemaakt worden om een mooie mix van bezoekers te garanderen. De inschrijving is vanaf nu geopend. Uiterlijk 3 maart wordt bekend gemaakt of u een plekje heeft bemachtigd.

RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en Robohouse Delft. Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u hier.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Colinda de Beer

Colinda de Beer

Senior Business Developer Horticulture
Nieuwsbrief