Terug naar overzicht

Pluriomics haalt € 2,5 mln. op voor versnelling internationale groei en ontwikkeling next gen producten.

Het Nederlands/Belgische biotechnologiebedrijf Pluriomics heeft € 2,5 miljoen opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Het bedrijf, een spin-off van het LUMC, bouwt in Leiden aan oplossingen voor medicijnonderzoek en -ontwikkeling op basis haar Pluricyte® best-in-class iPSC derived menselijke hartspiercellen. Pluriomics wil de efficiëntie van de farmaceutische industrie verbeteren door ontwikkelingstrajecten voor nieuwe medicijnen te verkorten, kosten te verlagen en de kans op succes te vergroten. Pluriomics is gevestigd op het Leiden BioScience Park en heeft in België een productiefaciliteit.

In de huidige investeringsronde participeren twee Belgische investeerders, SFPI-FPIM (Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij) en SambrInvest. Het bedrag zal worden aangewend om de al veelbelovende internationale groei van Pluriomics te versnellen en om een nieuwe generatie harttoxiciteitstests te ontwikkelen. Daarnaast zal het huidige portfolio van producten voor cardiovasculaire medicijnontwikkeling en high-throughput screening worden uitgebreid.

Pluromics ontving in 2014 een investering van onder meer Vesalius BioCapital en InnovationQuarter. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend expert in menselijke cardiovasculaire stamcel techniek, ziektemodellering en op cellen gebaseerde analyses. De gepatenteerde Pluricyte® hartspiercellen zijn volledig functionele menselijke cardiomyocyten die door middel van moderne stamceltechnologie zijn afgeleid van volwassen cellen. Pluricytes hebben unieke elektrofysiologische eigenschappen, wat deze hartspiercellen bijzonder geschikt maakt voor experimentatie op basis van contractie, biochemie en elektrofysiologie. Gebruik van deze techniek stelt farmaceuten in staat om screening op medicijnveiligheid en -effectiviteit te verbeteren.

In juli 2016 haalde Pluriomics al € 3,2 miljoen  financiering op bij de Europese Commissie vanuit de prestigieuze EU MKB Instrumentregeling van Horizon 2020. Samen met de nieuwe investering van € 2,5 miljoen wordt Pluriomics hierdoor in staat gesteld om haar ontwikkelingen en programma’s in cardiovasculair onderzoek en ontwikkeling te versnellen.

Stefan Braam, CEO van Pluriomics B.V is verheugd met de investering.

Bij Pluriomics is grote vooruitgang geboekt in onze productiecapaciteit, onze medicijnveiligheid -en effectiviteit screeningsproducten en in onze dienstverlening. Ik ben verheugd met de verdere ondersteuning door SambrInvest en andere bestaande investeerders en ik ben blij SFPI-FPIM als nieuwe investeerder te verwelkomen.

François Fontaine, CEO van SFPI-FPIM: “Pluriomics heeft in de afgelopen twee jaar enorme en veelbelovende voortgang geboekt. We zijn verheugd ons te kunnen aansluiten bij het sterke syndicaat van bestaande investeerders en wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde die Pluriomics de komende jaren zal leveren.”