Terug naar overzicht

Overlijden Arie Verberk, president-commissaris InnovationQuarter

Afgelopen dinsdag 14 augustus is onze president-commissaris Arie Verberk op 75-jarige leeftijd overleden. Sinds de start van InnovationQuarter als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland was Arie voorzitter van onze Raad van Commissarissen. In de maanden voor onze formele start op 1 januari 2014 zorgde Arie als bestuurlijk kwartiermaker voor een vliegende start van InnovationQuarter. Mede onder Arie’s leiding heeft InnovationQuarter de afgelopen jaren een sterke groei in omvang en impact doorgemaakt.
Overlijden Arie Verberk

© Verkijk

Met zijn achtergrond als topambtenaar bij de ministeries van Financiën en Economische Zaken, hoogleraar Accountancy, CEO van Martinair en zijn vele commissariaten in het bedrijfsleven was Arie Verberk bij uitstek geschikt als president-commissaris. Al vroeg in zijn carrière was hij nauw betrokken bij economische structuurversterking, ondernemersfinanciering en de rol die regionale ontwikkelingsmaatschappijen in Nederland hierin spelen. Zo was Arie voorafgaand aan zijn periode bij InnovationQuarter gedurende een lange periode president-commissaris bij OostNL, de ontwikkelingsmaatschappij voor Gelderland en Overijssel.

Met zijn grote betrokkenheid en scherpte en in zijn geheel eigen stijl heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan onze organisatie. We koesteren mooie herinneringen aan een markante man.

“We zijn zeer verdrietig over het overlijden van Arie”, zegt Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter. “Met zijn grote betrokkenheid en scherpte en in zijn geheel eigen stijl heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan onze organisatie. We koesteren mooie herinneringen aan een markante man. En we zijn hem dankbaar voor de grote bijdrage die hij aan onze organisatie heeft geleverd. We gaan zijn inbreng, maar bovenal zijn persoonlijkheid, zeer missen”.

Alle medewerkers en de Raad van Commissarissen van InnovationQuarter wensen de familie veel sterkte toe in deze zware periode.