De uitgangspositie van Zuid-Holland is ijzersterk, door een stevige kennisbasis en de aanwezigheid van veel sterke economische sectoren. Wij zien kansen voor innovatie en economische vernieuwing in de regio die nog niet volledig worden benut. InnovationQuarter werkt samen met bedrijven en andere partners om deze kansen te vinden en te verzilveren en Zuid-Holland economisch te versterken.

Wie zijn wij

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Wij financieren innovatieve bedrijven in alle levensfasen, assisteren buitenlandse ondernemingen bij het vestigen in Zuid-Holland en organiseren samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstelling en de overheid. Zo werken wij aan een economisch sterk Zuid-Holland.

Missie

Het innovatieve vermogen van Zuid-Holland ontsluiten en op deze wijze de concurrentiekracht van de regio duurzaam versterken. Dit doen we door de maatschappelijke vraagstukken op het gebied van voeding, gezondheid, veiligheid en klimaat te vertalen in businesskansen voor vandaag en morgen.

Visie

InnovationQuarter is de aanjager van economische vernieuwing. Dit kunnen we doen door ons uitgebreide netwerk, onze expertise en brede regionale focus. Wij dragen hiermee bij aan het ontstaan van een bruisend innovatief ecosysteem, waarin kruisbestuiving plaatsvindt tussen sectoren, waarin bedrijven kunnen (door)groeien en waar innovatieve buitenlandse bedrijven toe worden aangetrokken.

Profiel

InnovationQuarter is een onderneming met publieke aandeelhouders, gericht op het versterken van de economie en werkgelegenheid in Zuid-Holland. Onze platte organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een ondernemende en professionele cultuur. Samenwerking is voor ons een voorwaarde om onze missie en visie te verwezenlijken.

 • Koningin Máxima lanceert InnovationQuarter via hologram / december 2013

  “Deze regio heeft veel in huis. Ambitieuze ondernemers. Sterke universiteiten. Creatieve mensen met goede ideeën. Dankzij de nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij kan het geweldige potentieel nog beter worden benut."

 • Rinke Zonneveld / Directeur InnovationQuarter

  "Wij zorgen ervoor dat innovatieve bedrijven in Zuid-Holland alle mogelijkheden krijgen voor groei en ontwikkeling."

 • Karel Luyben / Rector Magnificus TU Delft

  "Deze regio is de vijfde regio wat betreft de kennisdichtheid op deze aarde. En eigenlijk zou deze regio net zo bekend moeten zijn als Silicon Valley!"

 • Henk Kamp / Minister van Economische Zaken

  “Deze regionale ontwikkelingsmaatschappij kan zeer veel betekenen voor de ontwikkeling van het innovatieve bedrijfsleven in Zuid-Holland. De uitgangspositie is geweldig goed met Den Haag met alle internationale voorzieningen, Rotterdam de beste infrastructuur van de wereld, de TU Delft, het unieke kassengebied, de herboren scheepsbouw. InnovationQuarter heeft een uitstekende basis om verder te bouwen en te innoveren. Daar kan de ROM bij helpen."

 • InnovationQuarter in Rotterdam / oktober 2016

  Met de opening van een tweede kantoor in Rotterdam gaat een wens van InnovationQuarter in vervulling. Ook Marcus Fernhout (Executive Director van CIC International) is blij met komst van ons als Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij als een versterking van het innovatieve ecosysteem. En Fernhout maakte bekend dat CIC Rotterdam geaccrediteerd is als startup visum facilitator en hoopt dat nu nog meer internationale startups de weg naar Rotterdam weten te vinden.

Hier werkt InnovationQuarter aan

Nieuws

Slangengif leidt bij toeval tot middel om te dun bloed te laten stollen

Patiënten die antistollingsmiddelen krijgen, hebben een ver…

Leidse en Duitse stamcelspecialisten gaan samen

Het Nederlandse biotechbedrijf Pluriomics dat zogenoemde org…

National Geographic / This Tiny Country Feeds the World

The Netherlands has become an agricultural giant by showing …

Agenda

Hardware Security Training & Conference 2017 by Hardwear.io @ Den Haag
19 sep 2017

Industry experts and hackers come togeth…

Opening Field lab Blockchain for Energy & Logistics @ Rotterdam
21 sep 2017

On 21 September 2017 the Port of Rotterd…

Break Out: Cyber Resilience Innovation: creating it together! @ Rotterdam
21 sep 2017

Cyber resilience, a topic that’s becom…

InnovationQuarter
 • InnovationQuarter
 • Algemeen

Zoekt u kansen voor samenwerking? Overweegt u Zuid-Holland als vestigingslocatie? Interesse in internationaal zaken doen? Of bent u op zoek naar groeikapitaal? Neem gerust contact op. Ons team helpt u graag verder op weg.

Neem contact op...

Initiatiefnemers

InnovationQuarter is privaatrechtelijk georganiseerd, maar publiek gefinancierd. Onze aandeelhouders en financiers zijn naast het Ministerie van Economische Zaken regionale overheden, kennisinstellingen en medische centra.

Samenwerkingspartners

Samenwerking is voor onze organisatie een van de belangrijkste uitgangspunten. Zo werken we samen met bedrijven, kennisinstellingen, cluster- en deltaorganisaties, incubators, financiers en investeerders, topsectoren en overheden aan een bruisend ecosysteem in de regio. Een aantal van onze samenwerkingspartners op een rij.