"Hernieuwbare energie, energieopslag en mobiliteit, Cleantech is een prachtige sector om de nieuwste ontwikkelingen verder te ontwikkelen en vanuit een koploperperspectief innovaties te kunnen versnellen."

@InnovationQuarter

Vanaf de start van InnovationQuarter in januari 2014 maak ik onderdeel uit van het team Innoveren.

Binnen het domein Energie richt ik mij vooral op de thema’s en raakvlakken rondom hernieuwbare energie, energieopslag en mobiliteit. Het is een prachtig vakgebied om de nieuwste ontwikkelingen op deze thema’s verder te ontwikkelen en vanuit een ‘koploperperspectief’ innovatieve projecten rondom hernieuwbare energievoorziening te kunnen versnellen.

Voorbeelden van projecten waar ik graag mee in contact kom zijn: grootschalige energieopslag, automatisch vervoer, elektrische mobiliteit, elektrisch vrachtvervoer,  hernieuwbare waterstof.

@Home

Als gezin hebben we met twee drukke banen en drie opgroeiende kinderen een echt ‘spitsuren gezin’. Daarnaast ben ik met een groep coaches meerdere keren per week actief met het trainen van twintig juniorenroeiers in de leeftijd van twaalf tot zestien jaar. Een deel van deze groep traint zeven dagen per week, een klein deel van deze groep zal erin slagen om deel te nemen aan de junioren wereldkampioenschappen in 2019 op de olympische baan van Tokyo 2020.

Ik sport zelf twee keer per week en heb daar ondertussen bescheiden ambities met als jaarlijks hoogtepunt De Leidse Singelloop.

@Work

Voordat ik bij InnovationQuarter begon heb ik langere tijd bij multinationals gewerkt (Yamaha, IKEA, Mattel) met thema’s zoals logistiek, transport en inkoop. Die ervaring komt nog steeds goed van pas.