"Een commercieel georiënteerde environmentalist, zo zie ik mijzelf. En als Business Developer bij InnovationQuarter duurzaamheid vanuit economisch perspectief benaderen, is precies waar ik mee bezig ben."

@InnovationQuarter

Sinds 1 januari 2014 ben ik gestart bij InnovationQuarter. Vanuit het team Foreign Investments heb ik in 2015 de overstap naar het team Business Development gemaakt.

Ik zie mijzelf als een commercieel georiënteerde environmentalist. Als Business Developer bij InnovationQuarter is dat precies waar ik mee bezig ben. Economische vooruitgang heeft de afgelopen 150 jaar een enorme impact gehad op ons milieu en klimaat. Juist door duurzaamheid vanuit economisch perspectief te benaderen kunnen we sneller tot duurzame oplossingen komen.

Als Business Developer werk ik veel samen met gepassioneerde ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Samen met hen bouw ik businesscases en innovatietrajecten rondom urgente maatschappelijke opgaven als klimaatverandering, toekomstbestendige energievoorziening, circulaire economie en Life Sciences & Health. Deze initiatieven zijn veelal gericht op het ontwikkelen van innovatieve producten, technologieën, verdienmodellen en/of op het organiseren van het ecosysteem om deze ontwikkelingen te versnellen.

@Home

Ik ben een fervent natuurliefhebber, gek op watersporten (waaronder zwemmen, waterpolo, golfsurfen en duiken), en een echte reiziger. Wanneer ik op reis ben ga ik het liefst net buiten de gebaande paden. Ik wil een land ontdekken zoals de lokale bevolking het land beleeft.

Mijn voorliefde voor natuur heeft ervoor gezorgd dat ik biologie ben gaan studeren in het pittoreske Leiden. En een fascinatie voor krokodillen heeft ertoe geleid dat ik tijdens mijn Master een half jaar in de Filipijnen heb gewoond om onderzoek naar ze te doen. Als een echte Steve Irwin heb ik geworsteld met exemplaren van een indrukwekkende 70 cm.

Als natuurliefhebber is het schrijnend om tijdens mijn reizen de gevolgen van menselijk handelen en klimaatverandering op de omgeving te zien. Het zorgt echter ook voor extra energie en motivatie om mijn werk zoveel mogelijk impact te laten hebben.

@Work

Ik ben afgestudeerd bioloog en wetenschapscommunicator aan de Universiteit Leiden. In 2013 kon ik, vers op de arbeidsmarkt, eerst aan de slag bij Science Port Holland, één van de voorlopers van InnovationQuarter.

Binnen InnovationQuarter heb ik mij ontwikkeld tot een gedreven professional met een pragmatische aanpak. Een innovatietraject begint vaak bij een idee en een ambitie. Het is mijn rol dit aan te scherpen en door te vertalen naar concrete acties en initiatieven, en hier sterke partners rondom te organiseren die niet alleen willen, maar ook kunnen doorpakken waar nodig.

Ik verwacht in een samenwerking te komen tot werkbare oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen opgaven. Ik voel snel aan hoe verhoudingen liggen en achterhaal wat er écht speelt. Ik schuw er niet voor om zaken op scherp te zetten wanneer de situatie daar om vraagt.