“Samen zaaien en oogsten we de kansen die de Life Science & Health-sector in deze regio laten doorgroeien op topsnelheid.”

@InnovationQuarter

Op 19 juni 2017 – de dag van het jaarevent – begon ik bij InnovationQuarter als Senior Business Developer Life Sciences & Health. Een perfecte timing voor de aanpak die ik het prettigst vind: een korte maar intensieve verkenning en vervolgens ‘vol aan de bak’.

Ondernemers (in spé) in de life sciences helpen met het opzetten en uitbouwen van hun activiteiten is enorm dankbaar werk. Niet alleen is de inhoud razend interessant, door de complexiteit van de life science business is het zowel financieel als organisatorisch altijd teamwork. Het is mijn rol om die teams rond de inhoud bij elkaar te brengen en te coachen naar een financierbaar, en uiteindelijk winstgevend, plan.

Ik ga dus actief op zoek naar partijen, die samen met mij de biotech in Zuid-Holland tot een nog groter succes gaan maken dan het nu al is. De regio Leiden (met het Leiden Bio Science Park) heeft daarbij mijn bijzondere aandacht.

@Home

Thuis wil ik er zijn voor mijn gezin en de gemeenschap. Dat betekent dat ik vaak mijn kinderen naar school breng en in het weekend naar sport en clubs, maar ik ook vaak mijn handen uit de mouwen steek als er iets moet gebeuren. In mijn vrije tijd zoek ik daarbij graag het contrast met mijn werk op: dus bijvoorbeeld lekker de heggen snoeien op de school van mijn kinderen of een speelweide aanleggen bij de scouting.

Op vakantie geldt hetzelfde: ‘t liefst zo min mogelijk geregeld. Lekker met mijn gezin weg met alleen een globale bestemming voor de boeg. Of juist in mijn eigen bosperceeltje: lekker gericht bomen kappen om over 30 jaar mijn ‘optimale bos’ gerealiseerd te hebben.

@Work

Na bij mijn studie Fundamentele Biomedische Wetenschappen – met een kopstudie Entrepeneurship for Biomedical Scientists – heb ik altijd gewerkt op het grensvlak van wetenschap en ondernemen. Ik heb grote onderzoeksprogramma’s opgezet zoals het Dutch Programme for Tissue Engineering (DPTE) en het Top Instituut Pharma (TIParma), life science onderzoekers heb ik geholpen bij het opzetten van hun (spin-off) bedrijf als Manager van de BioPartner First Stage Grant, ik ben lid geweest van het Medical Delta bestuur, heb het NeCeN helpen oprichten, startte mijn eigen (ICT) bedrijf en ik heb het Centre of Expertise Cyber Security (PPS) opgezet en geleid.

Al deze ervaringen komen mij de komende jaren in mijn nieuwe rol als Senior Business Developer Life Sciences & Health goed van pas. Het is mooi dat er nog zoveel lege ruimte is aan de westkant van de A44: veel ruimte voor groei in de bioscience bedrijvigheid!