"Als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland is InnovationQuarter méér dan een verbinder en aanjager, méér dan een acquisitieorganisatie en méér dan een investeerder."

@InnovationQuarter

Sinds de start op 1 januari 2014 mag ik de directeur zijn van InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland.

Dagelijks geniet ik van het intensieve contact dat wij hebben met ondernemers in de regio. Met bedrijven, kennisinstellingen, cluster- en deltaorganisaties, incubators, financiers en overheden zorgen we dat er in Zuid-Holland een bruisend ecosysteem ontstaat.

Wij maken hierbij het verschil door buitenlandse bedrijven aan te trekken, door nauwere samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven aan te jagen, door de regio als innovatieve hotspot internationaal op de kaart te zetten, door gerichte inzet met onze mensen, middelen en netwerken om het innovatieve MKB te versterken en door te investeren in vernieuwende en snelgroeiende bedrijven.

InnovationQuarter is als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland dus méér dan een verbinder en aanjager, méér dan een acquisitieorganisatie en méér dan een investeerder.

Ik ben trots op de resultaten die we sinds de oprichting hebben geboekt en vooral ook op de passie en de drive in onze organisatie.

@Home

Ik ben een supertrotse vader van twee meiden van 11 jaar. Langs de lijn bij hun voetbal- en hockeyteam ben ik bijna net zo fanatiek als dat ik zelf op zondag als hockeykeeper in het veld sta. Ik houd van (in willekeurige volgorde) Terschelling, Indisch eten, moderne dans, gepassioneerde mensen, Springsteen live, onze oldtimer caravan, armagnac, koken, politieke biografieën, Lloyd Cole en bergwandelen.

En zoals Pippi Langkous al zei: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

@Work

Ik ben afgestudeerd als ontwikkelingseconoom in Amsterdam, heb stagegelopen bij de Verenigde Naties in Genève en postdoctorale opleidingen gedaan aan Clingendaal en op Harvard University (John F Kennedy School).

Voordat ik begon als directeur bij InnovationQuarter heb ik een lange carrière gehad bij het Ministerie van Economische Zaken. Als directeur ondernemerschap was ik met mijn team verantwoordelijk voor het meeste beleid gericht op verbeteren ondernemingsklimaat in Nederland en het stimuleren van succesvol ondernemerschap.

In 2010 werd ik door het kabinet tevens aangewezen als ‘National SME envoy’, met als opdracht om de coördinatie met de Europese Commissie, Europese lidstaten en Nederland te verbeteren op alle MKB-relevante onderwerpen. Tot mijn verrassing werd ik in 2013 uitverkozen tot beste ambtenaar van Nederland (een prijs waarvan ik tot dan het bestaan niet wist).

Ik vind het belangrijk om ook in nevenfuncties bij te dragen. Zo ben ik voorzitter van de Nederlandse vereniging van Wetenschapsmusea en Science Centra, bestuurslid van de Museumjeugduniversiteit, zit ik in de board van Venture Café Nederland en van SmartPort en maak ik onderdeel uit van het Smart Industry Forum.

Ik geloof in kennis delen en in het belang van samenwerken. Mede hierdoor heb ik een zeer groot netwerk opgebouwd, zowel in de private als in de publieke sector.