"Juist op het grensgebied en in de combinatie van publieke en private partijen kan veel innovatiefs gebeuren en het is dan ook leuk dat wij juist daar zo’n grote rol kunnen spelen."

@ InnovationQuarter

Ik ben in april 2019 gestart bij InnovationQuarter om het team voor het Zuid-Hollands Investeringsplatform (ZIP) te versterken. Als Business Case Manager help ik grote projecten met een maatschappelijke impact bij het verkrijgen van financiering, door mee te helpen met de business cases en door de initiatiefnemers te koppelen aan relevantie financiers.

Ik heb me altijd al met ondernemerschap bezig gehouden en ik vind het erg leuk dat ik bij InnovationQuarter mijn kennis en ervaring in kan zetten om juist de projecten met een grote maatschappelijke impact verder te helpen. Het mooie van mijn huidige functie is dat ik niet alleen aan de kant van de projecten sta, maar ook met publieke en private financiers ga praten over hun zorgen, wat zij voor problemen zien bij het financieren van projecten met een groot maatschappelijke aspect en wat zij nodig hebben om met een gerust hart deze projecten te (kunnen) ondersteunen. Wij zijn dan ook niet enkel een doorgeefluik van projecten, maar we zijn échte matchmakers, waarbij we allebei de partijen goed kennen en kunnen ondersteunen.

Juist op het grensgebied en in de combinatie van publieke en private partijen kan veel innovatiefs gebeuren en het is dan ook leuk dat wij juist daar zo’n grote rol kunnen spelen.

@Home

Ik ben zelf fervent pianist en het eerste waar ik ook naar verlang als ik op vakantie of zakenreis ben, is om weer thuis piano te kunnen spelen. Ik componeer zelf ook muziek, regisseer en produceer zo nu en dan een album en speel ook gitaar; ik ben dus veel met mijn muziek bezig. Daarnaast ben ik altijd in voor (voornamelijk lange en strategische) bordspellen met wat vrienden, en vind ik het leuk om te squashen in mijn vrije tijd. Ik ben dol op de mediterraanse keuken en ben daarom ook elk jaar wel een keer in Portugal, Spanje, of Italië te vinden. Het zonnetje, de zee en de goede wijn daar helpen ook zeker mee!

Ik zet me daarnaast ook graag in voor inclusiviteit, omdat ik vind dat iedereen zichzelf moet kunnen en durven zijn en dat we in een ideale wereld zouden leven als iedereen elkaar niet enkel tolereert of accepteert, maar juist waardeert. Dit doe ik door met mijn stichting activiteiten en evenementen te organiseren, om zo mensen samen te brengen en uit te stralen dat iedereen er mag zijn en iets moois en unieks toevoegt aan de maatschappij. Het zou toch saai zijn als we allemaal hetzelfde zouden zijn?

@Work

Ik heb Innovation Sciences gestudeerd aan de Universiteit Utrecht met een specialisatie in duurzame energie en academische ondernemerschap en ik heb me tijdens mijn studie ook al veel bezig gehouden met ondernemerschap. Zo heb ik destijds met zes medestudenten een innovatie-adviesbedrijf opgericht waarbij we wetenschappers hielpen met hun business plan en het uitwerken van een nieuw product of nieuwe dienst. Ook in mijn werkzame leven na mijn studie heb ik me altijd beziggehouden met innovatie en ondernemerschap, of het nou gaat om het opzetten van publiek-private samenwerkingen, het assisteren van bedrijven bij het verkrijgen van subsidies, of het ondersteunen en coachen van wetenschappers en beginnende ondernemers bij het opzetten en laten groeien van hun bedrijf.

Omdat ik ook zelf veel heb opgezet, zoals een bedrijf, een stichting, of een nieuwe dienstverlening binnen een bedrijf, spreek ik de taal van de ondernemer goed. Mijn grootste kracht ligt echter in het spreken van verschillende talen: die van de beleidsmaker, de technicus, de wetenschapper, de ondernemer of de investeerder. Het begrijpen en herkennen van de verschillende perspectieven zorgt er voor dat ik een bruggenbouwer ben in hart en nieren en het zodoende erg leuk vind om verschillende partijen met elkaar te koppelen!