"Mijn persoonlijk motto is ‘wat afwijkt, verrijkt’. Precies in de mening die afwijkt van de meerderheid, zit wijsheid verscholen."

@InnovationQuarter

Sinds eind 2020 werk ik met veel plezier bij InnovationQuarter. In mijn baan als Business Developer Duurzaam Varen voor de regio Drechtsteden komen een aantal thema’s samen die voor mij waardevol zijn; duurzaam, scheepvaart, innovatie & Drechtsteden. Als verbinder, aanjager en supporter zet ik mijn kennis en ervaring uit de scheepvaartwereld in om duurzame innovatie mogelijk te maken. 

Ik word enthousiast als mensen nieuwe dingen willen uitproberen, niet de gebaande paden aflopen maar het anders willen doen. Op een manier die in breed opzicht meerwaarde creëert, economisch maar zeker ook in het licht van de duurzaamheidsopgave waar we met z’n allen voor staan.

Mijn persoonlijk motto is ‘wat afwijkt, verrijkt’. Precies in de mening die afwijkt van de meerderheid, zit wijsheid verscholen. Die haal ik graag op.

@Home

Verder ben ik dol op alles wat met water te maken heeft zwemmen (in buitenwater), varen, kanoën, raften en duiken. Maar ook in bevroren staat; in de winter ga ik graag skiën en schaatsen. Daarnaast geniet ik van koken, uit eten gaan met vrienden, lezen en elke dag 10.000 stappen zetten. 

Omdat ik er van hou om nieuwe dingen doen en leren, stel ik mezelf elk jaar een leerdoel. Voor 2021 zijn mijn ambities: het ontwerpen en plaatsen van een nieuwe badkamer en het leren spelen van een prelude van Chopin (Op. 28 no. 4). 

@Work

Van nature ben ik nieuwsgierig aangelegd. Dat heeft me een veelzijdige loopbaan opgeleverd waarmee ik van vele markten thuis ben. In de loop der jaren ben ik afgestudeerd als ingenieur, bedrijfskundige en filosoof. En heb ik een hele rits opleidingen gevolgd, variërend van export marketing management tot communicatie trainer. 

Met mijn commercieel technische achtergrond ben ik in eerste instantie de scheepvaart wereld ingerold. Daar heb ik een kleine 10 jaar gewerkt als internationaal commercial manager bij bedrijven als Smit Internationale en Dockwise. Daarna was ik 12 jaar zelfstandig ondernemer op het gebied van change management en (team)coaching. 

In mijn huidige baan komen veel van mijn persoonlijke eigenschappen van pas. Zo ben ik ontzettend benieuwd naar alle technische, organisatorische, commerciële en juridische ontwikkelingen die een rol spelen in de verduurzaming van de sector. Ik hou  ervan om goed op te hoogte te zijn van die onderwerpen. 

Met deze kennis ben ik vervolgens in staat om een goede sparringpartner te zijn voor bedrijven in de maritieme sector die willen verduurzamen. Ik koppel partijen aan elkaar, bevorder de samenwerking door het vormen van consortia en, indien nodig, help ik met het optimaliseren van de business case of subsidie aanvraag.  

In mijn samenwerking waardeer ik oprechtheid en integriteit. Dat kun je dus ook van mij verwachten. En als ik mijn zinnen eenmaal ergens op gezet heb, zal ik er alles aan doen om het mogelijk te maken. Door schijnbare tegenslag word ik alleen maar aangemoedigd om nog creatiever te denken. 

Werk je voor een maritiem bedrijf wil je iets met verduurzaming, neem dan contact met me op.