@InnovationQuarter

Sinds oktober 2022 ben ik werkzaam bij InnovationQuarter binnen het team Strategie. Met veel plezier werk ik mee aan het realiseren van een toekomstbestendige en duurzame toekomst voor Zuid-Holland. Om dit te bereiken zet ik mij in om het kennis- en innovatie-ecosysteem in de regio te laten excelleren. Ik haal kracht uit het creëren van nieuwe verbindingen en samenwerkingsverbanden die voorheen als onwaarschijnlijk werden gezien.

@Home

Ik ben opgegroeid in het prachtige Zeeland waar ik, na het behalen van mijn middelbareschooldiploma, vertrok om te gaan studeren. Mijn Zeeuwse jaren hebben mij voorzien van een gezonde dosis nuchterheid. Mijn vriendin is Amerikaanse en woont en werkt in de VS. We hebben elkaar leren kennen toen we allebei in Aix-en-Provence studeerden. In september 2022 was ik nog drie weken bij haar in de VS. Onze stedentrip naar Nashville was fantastisch! Ik woon in Leiden waar ik in mijn vrije tijd graag naar de sportschool ga of een potje voetbal. Daarnaast luister ik graag naar verschillende podcasts, zoals de BNR Amerika podcast en het Economenpanel, met een warme beker koffie erbij. Daarnaast luister ik graag muziek. De blues, country en americana vind ik prachtig. Ook concerten bezoek ik graag. Verder word ik erg enthousiast van een stedentrip of een grotere reis, maar ik ga ook graag een ochtendje naar het strand.

@Work

Ik heb mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties behaald aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn bachelor heb ik ook een half jaar in het Franse Aix-en-Provence gestudeerd. Vervolgens heb ik mijn master Politieke Economie behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn master heb ik mij verdiept in onder andere monetair beleid, fiscaal beleid, de Europese Monetaire Unie, handelspolitiek en automatisering en digitalisering op de arbeidsmarkt.

Voordat ik bij InnovationQuarter aan de slag ging heb ik zeven maanden stage gelopen bij de Gemeente Leiden binnen het team Strategie. Hierdoor heb ik al een mooi inzicht gekregen in de verschillende innovatie-ecosystemen in Zuid-Holland, evenals de verschillende uitdagingen die er liggen. Deze ervaringen neem ik mee naar InnovationQuarter en zullen mij helpen bij het aanpakken van de veelal complexe strategische vraagstukken.

Naast Nederlands voel ik mij zeer comfortabel bij het communiceren in het Engels en steeds comfortabeler bij het communiceren in het Frans. Ik zou graag regelmatiger Frans spreken om mijn vaardigheden te onderhouden, maar helaas moet ik vaak weer ‘even opstarten’. Tot slot leg ik graag nieuwe contacten en ben ik nieuwsgierig naar het verhaal van de ander.

Nieuwsbrief