"Innovatie is een papieren tijger zonder projecten…werken aan de realisatie van projecten in de Rotterdamse havenindustrie is spannend en betekent pionieren."

@InnovationQuarter

Vanaf september 2019 werk ik met heel veel plezier voor InnovationQuarter als Sr Business Developer Circulaire Economie/Chemie in het team van Innoveren Duurzaam & Schoon. Sales/business development doe ik al 30 jaar. Heel lang in de watersector en sinds 2017 puur gericht op de verduurzaming van de chemische industrie. Altijd op het kruispunt van technologie-ontwikkeling, projectontwikkeling en de financiering daarvan.

Nadat ik eerder in Delft en Rotterdam heb gewerkt voelt het werk bij InnovationQuarter voor de provinciale klimaatopgave van de provincie Zuid-Holland als een logische vervolgstap. Helpen kansen te identificeren en ontwikkelen bij transitieopgaves voor afvalverwaarding, nuttige CO2-afvang en -gebruik en de productie van chemicaliën en brandstoffen uit biomassa. Oh, eh…en waarom dit leuk is? Innovatie is een papieren tijger zonder projecten…werken aan de realisatie van projecten in de Rotterdamse havenindustrie is spannend en betekent pionieren. Dus leuk! En chemie…er bestaat niks leukers…de basis van ons leven!

@Home

Alhoewel er heel veel uren in werk gaan zitten, ben ik in mijn vrije tijd vooral aan het lezen (boeken/literatuur) en wandelen (10-25km). Weinig sport want daar krijg je alleen maar blessures van. Omdat ik ben opgegroeid buiten Nederland (Griekenland & Argentinië), getrouwd ben met een Indonesische en een adoptie-zoon uit Thailand heb, is het niet alleen thuis een allochtoon allegaartje maar ook in mijn interesse sfeer. Textiel verzamelen van minderheidsvolken in Zuidoost-Azië. En wanneer maar het kan ver weg reizen. Altijd culturele oriëntatie naast een zekere dosis relaxen. Nog op de bucket list: kajakken in West-Groenland, de koningssteden van Iran en mate drinken op een gaucho ranch in Patagonië.

@Work

Ik heb gemerkt dat het benaderen van business cases voor de realisatie van fabrieken en installaties vanuit de technische/technologische inhoud helpt om de essentie van een business case beter te doorgronden. Door mijn studie chemie/microbiologie (UvA) is dát vanzelfsprekend mijn primaire invalshoek.

Werken in en voor de chemische industrie is voor mij altijd naast ook wel intimiderend (groot, complex, procedureel!) toch voornamelijk inspirerend geweest door de continue drive tot vernieuwing en verbetering in deze sector. Biologische waterzuivering, levering van proceswater en nu het hele dossier van de hercarbonisatie van de chemie zijn enorme opgaves in een zeer belangrijke sector in/voor onze regio. Daaraan een bijdrage leveren door projecten te helpen realiseren is heel meetbaar (palen de grond in en bouwen!) en motiverend. Binnen de chemie en technologie liggen mijn netwerken vooral in Nederland, Duitsland, China en Vietnam, waar ik enige tijd werkzaam ben geweest. Het helpt daarbij dat ik met talen een eind kom (Engels, Duits, Spaans en wat Bahasa).

Nieuwsbrief