"De ontwikkeling van medewerkers en daarmee hun duurzame inzetbaarheid vind ik een belangrijk onderwerp op de HR-agenda."

@InnovationQuarter

Sinds maart 2017 maak ik deel uit van het team bij InnovationQuarter. Wat maakte dat ik hier graag aan de slag wilde? De kernwaarden spraken mij enorm aan: ondernemend, samenwerkend, betrokken en professioneel.

En als dochter van een ondernemer heb ik van jongs af aan meegekregen dat je moet blijven innoveren en ontwikkelen om als bedrijf of dienstverlener aantrekkelijk te blijven. Hoe leuk is het dan om bij een organisatie als InnovationQuarter aan de slag te kunnen.

@Home

Samen met man en twee kinderen rijden we graag in onze MG’s (1970 en 1974) naar evenementen in binnen- en buitenland. Helaas staan beide MG’s nu stil in verband met een restauratie; we hebben zoveel kilometers afgelegd dat dat hard nodig is. Het onderhoud en restaureren doen we zoveel mogelijk zelf en inmiddels ben ik redelijk handig geworden. De planning is dat beide auto’s in de zomer van 2018 weer de weg op kunnen.

Voor reizen, uiteten, pretparken etc. heb ik het motto ‘er is genoeg te zien en te beleven, we gaan niet twee keer naar hetzelfde. Onlangs nog een stedentrip gedaan met een verrassingscomponent. Pas op het vliegveld horen waar je naartoe gaat, geweldig!

Ik kijk weinig televisie maar voor programma’s als ‘Reizen Waes’ en ‘Wie is de Mol’ maak ik graag tijd, vaak via uitzending gemist.

Er zijn veel dingen die ik graag ooit nog zou willen doen zoals een lange rally rijden met de MG, een week lang wandelen over de grote muur in China en een rondreis maken door Nieuw-Zeeland. Mocht het niet lukken, niet getreurd. Er is genoeg om van te genieten in het leven.

Ik heb veel interesse in homeopathie en heb daarvoor diverse cursussen gevolgd en pas het regelmatig toe binnen mijn gezin. Wie weet ga ik ooit nog de 6-jarige opleiding volgen…

@Work

De laatste twaalf jaar heb ik gewerkt in het HR-vakgebied en wat een prachtig vak mag ik uitoefenen. Enerzijds de wet- en regelgeving en anderzijds de toepassing hiervan en het vinden van de meest passende oplossing. Daarnaast de werving & selectie en ontwikkeling van medewerkers. Ja, daar krijg ik energie van en blijf dit zeker de komende jaren nog uitoefenen.

Een van mijn specialisaties is verzuim- en casemanagement. Daarnaast vind ik de ontwikkeling van medewerkers en daarmee hun duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderwerp op de HR-agenda. Geen enkele baan is voor het leven en van ons allemaal wordt verwacht dat we interessant moeten blijven voor de arbeidsmarkt. Dat vraagt van zowel werkgever als werknemer een andere benadering en dat gesprek ga ik graag aan.