"Mijn motivatie is het bijdragen aan de uitdagingen waar we als mensheid voor staan. Ik denk dat het verbeteren, innoveren en in contact brengen van de tuinbouw daar aan bijdraagt."

@InnovationQuarter 

Ik ben de Accountmanager Horticulture bij InnovationQuarter sinds juli 2019. Buitenlandse investeerders en bedrijven helpen in Zuid-Holland is een leuke opdracht, omdat je een vrije rol hebt in het faciliteren van de ambities van de bedrijven, en de vragen die bedrijven hebben. Dit is altijd anders; van bedrijfslocatie, tot gezinsvragen tot het voorstellen van de bedrijven in het innovatie ecosysteem.

Daarnaast is het leuk om inzicht te krijgen in de innovaties die de bedrijven meenemen, en hoe deze bijdragen aan de wereldwijd centrum van Zuid-Holland in de tuinbouw. Die combinatie maakt mijn werk erg leuk!

@Home

Thuis is voor mij, mijn vriendin en dochter, Frederieke en Benthe. Daarnaast vind ik het erg leuk om te wielrennen en te zeilen, of een biertje te drinken met vrienden.

@Work

Ik heb een sterke achtergrond in de tuinbouw, zo werkte ik eerder als projectadviseur voor de land- en tuinbouworganisatie in west Nederland bij Greenports en Topsectoren. Ook ontwikkelde ik met partners nieuwe innovatie- en duurzaamheidsprojecten.

De 3 jaar voordat InnovationQuarter, heb ik als business developer bijgedragen aan het opzetten van tuinbouw input- en servicebedrijven in 4 Afrikaanse landen. Veel van producten die we hiervoor inkochten, kwamen natuurlijk uit Zuid-Holland. Deze ervaring maakt het voor mij makkelijk te begrijpen hoe ik buitenlandse bedrijven kan helpen zich te vestigen in Zuid-Holland, ik heb hetzelfde andersom meegemaakt.

Mijn motivatie is het bijdragen aan de uitdagingen waar we als mensheid voor staan, het best gevat in de Sustainable Development Goals. Ik denk dat het verbeteren, innoveren en in contact brengen van de tuinbouw daar aan bijdraagt. De tuinbouw is een fantastische sector, en voor mij komt dit door het raakvlak van biologie en technologie.

Steven Jobs omschreef mijn overtuiging hierin heel simpel:

‘I think the biggest innovations of the twenty-first century will be the intersection of biology and technology.’