@InnovationQuarter

Medio 2020 heb ik de overstap gemaakt van TNO naar InnovationQuarter. De mogelijkheid om niet alleen innovaties te bedenken maar deze ook op te zetten met ondernemers was voor mij de doorslag om deze switch te maken.

De Nederlandse economie is er één waarin innovatie altijd al hoog in het vaandel staat en waarop wij ons durven te differentiëren. In samenwerking oplossingen zoeken voor de grote problemen van nu en de toekomst, dat sluit precies aan bij mijn drijfveren. Wanneer een ondernemer een nieuw concept oppert, denk ik graag kritisch mee hoe die ideeën in de praktijk kunnen worden gebracht, wat ervoor nodig is en hoe we snel naar successen kunnen werken.

Met een achtergrond in de psychologie probeer ik ook altijd opzoek te gaan wat mensen enthousiasmeert en welke technologie mensen in beweging gaat brengen. Bij IQ spits ik dit toe op de ondernemers op het Leiden Bio Science Park en met hen zoek ik naar innovatieve manieren om de gezondheidszorg, diagnostiek en medicijnontwikkeling te vernieuwen.

@Home

Een goede vriend vergeleek mij ooit met een hond, treffend zou ik zeggen. Als iemand namelijk een bal voor mij uit rolt, ren ik er achteraan. Welke bal dat is maakt eigenlijk niet uit, maar momenteel is de squashbal de meest populaire. Daarnaast ben ik graag vaak en veel buiten, het liefst maak ik dan lange wandelingen door het bos of de duinen. De laatste vergelijking is dat ik ook graag lig te luieren op de bank met een goed boek, een spannende film of verslavende serie.

@Work

Vanaf de start van mijn professionele loopbaan ben ik binnen het domein van Life Sciences & Health werkzaam geweest. Door startende ondernemers te coachen, mijn kennis van veranderprocessen in te zetten en de juiste partijen bij elkaar te brengen wil ik mijn bijdrage kunnen leveren op het Leiden Bio Science Park.

Om innovatiekracht een impact te laten hebben moeten we effectief kunnen en durven samenwerken. Door bijvoorbeeld de Leidsche gezondheidswetenschappen te koppelen aan het technologisch vernuft in Delft en het economische denken uit Rotterdam. Ik wil graag kennis bij elkaar brengen om ervoor zorgen dat we snel van elkaar leren en samen tot grote vernieuwing komen. Het liefst breng ik partijen met creatieve werkvormen, onverwachte ontmoetingen en positieve conflicten dichter bij elkaar.