"Ik werk graag op het snijvlak tussen bedrijfsleven, overheid en wetenschap. Mooi is hierbij dat het streven naar financieel rendement gecombineerd wordt met het belang van een maatschappelijk, macro-economisch rendement."

@InnovationQuarter

In het voorjaar van 2014, vlak na de start van InnovationQuarter, ben ik aan boord gekomen als Senior Investment Manager voor de sector Life Sciences & Health bij InnovationQuarter Investeren.

Ik werk graag op het snijvlak tussen bedrijfsleven, overheid en wetenschap. De bedrijven die wij financieren zijn vaak spin-offs van kennisinstellingen, met ondernemende wetenschappers. Aan de ander kant wordt samengewerkt met reguliere financiers.

Mooi is hierbij dat het streven naar financieel rendement gecombineerd wordt met het belang van een maatschappelijk, macro-economisch rendement, gericht op een bruisende regio met duurzame bedrijvigheid en goede werkgelegenheid.

De vernieuwende en snelgroeiende Life Sciences bedrijven waarin wij investeren, zorgen veelal voor vernieuwingen in de zorg, voor nieuwe of betere medicijnen, voor minder dierproeven, voor lagere kosten en daarmee voor betere gezondheidszorg.

@Home

Mijn werk is mijn hobby. Mijn favoriete vakanties zijn kampeervakanties in de VS, op plekken zoals Yosimeti Park, Arches National Park, Zion en Death Valley.

Digitaal hou ik mij graag bezig met Twitter en Pokemon Go (level 24!). Boeken lees ik nog ouderwets van papier, zoals Margret Atwood, Primo Levi en Michel Houellebecq.

@Work

Na mijn afstuderen ben ik direct begonnen met werken bij een investeringsfonds, dus ik ben bij wijze van spreken in mijn hele carrière tot nu toe een Investment Manager geweest. Dat eerste fonds, het Zernike Seed Fund, was gericht op spin-offs van de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf de start vond ik het geweldig om door dit werk in aanraking te komen met innovaties op de meest diverse technologiegebieden, en deze met behulp van financiering en ondersteuning verder te helpen.

Daarna werkte ik voor het Amsterdam Science Park en de AWTI (Adviesraad voor Wetenschap en Innovatie), om uiteindelijk de draad als Investment Manager weer op te pakken bij BioPartner Startup Ventures. Ik heb 13 jaar voor dit landelijke Life Sciences investeringsfonds gewerkt en daarbij aan de wieg gestaan van zo’n vijftig nieuwe Life Sciences bedrijven.

Bij InnovationQuarter ben ik betrokken bij nieuwe investeringen, maar richt ik mij vooral ook op het beheer van ons portfolio. Bij onze participatie Pluriomics vertegenwoordig ik InnovationQuarter in de board van directors, ik heb zitting in het Advisory Comittee van het BioGeneration Capital Fund III en in de Investor Board van Swanbridge Capital. Daarnaast ben ik sinds 2013 ook mentor bij Startup Bootcamp Smart City & Health.