"Mijn werk is leuk als ik van anderen iets kan leren, zelf iets aan anderen kan meegeven en als ik samenwerk met leuke mensen."

@InnovationQuarter

Vanaf 1 januari 2015 werk ik met veel plezier als aanvoerder van het Business Development team bij InnovationQuarter. Het opzetten van nieuwe activiteiten en organisaties en het zorgen dat ze succesvol zijn, loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Daarom past mijn rol bij InnovationQuarter me uitstekend.

Regionale en persoonlijke ontwikkeling hebben veel parallellen. Mensen én regio’s kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken en vanuit dit beeld wil ik leven en werken. Door open te staan voor het onbekende, door constructief met oplossingen te komen en in mijn rol bij InnovationQuarter een team van Business Developers te ontwikkelen tot professionals met benutting van ieders specifieke talent. Het maakt me trots als ik zie hoe de Business Developers dagelijks hun nek uitsteken om écht een verschil te maken.

Mijn werk is leuk als ik van anderen iets kan leren, zelf iets aan anderen kan meegeven en als ik samenwerk met leuke mensen. Ik voel me bevoorrecht dat bij iedere organisatie waar ik gewerkt heb dit de dagelijkse praktijk was en is.

@Home

Mijn passie is het lopen en hopelijk ook voltooien van de Grande Randonnée 5, het Lange-Afstand-Wandelpad van Hoek van Holland naar Nice. Ik vind het fascinerend om al wandelend landschappen te zien veranderen en daarnaast de fysieke sensatie van een grote inspanning te voelen.

Veel plezier haal ik uit het begeleiden Emma en Annefleur bij hun huiswerk. Er schuilt in mij nog steeds de leraar die ik lang geleden was. Met name het laten ervaren wat ze al wél allemaal kunnen, is kenmerkend voor mij als persoon. Ik ben trots op de ontwikkeling die zij als mens aan het doormaken zijn. Misschien is daarom ‘Dead Poets Society’ wel een van mijn favoriete films.

Als scheidsrechter ben ik de man die veel oplost met praten. Als het nodig is, trek ik een grens, maar zolang spelers elkaar met respect behandelen, kan er veel.

Wat ik ooit zeker nog ga doen, is me inzetten voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Het is verrijkend om daar een steentje aan bij te mogen dragen, in welke vorm dan ook.

@Work

Ik kom het beste tot mijn recht in omgevingen waar gebouwd moet worden. Als programmamanager van innovatieprogramma’s, als eerste directeur van Economische Impuls Zeeland en nu in mijn rol bij InnovationQuarter. Ik heb zowel in publieke als private organisaties gewerkt en combineer die ervaring door grote transitieopgaven zowel vanuit maatschappelijk als commercieel perspectief te bekijken en te ontwikkelen.

Ik was verder trainer van ondernemingsraden. Dat heeft me boven alles een goed inzicht in en groot respect voor mensen gegeven, die in alle lagen van een onderneming hun verantwoordelijkheid willen nemen. Het sterkt me in de al eerder benoemde overtuiging dat mensen heel veel kunnen. In welke rol ik ook werkzaam zal zijn, het schatgraven naar en ontwikkelen van menselijk potentieel zal daarin altijd centraal staan.