"De fascinatie voor de vraag welke gevolgen veranderingen hebben binnen de energietransitie en digitalisering over 10, 20 jaar en hoe we daar nú al mee om moeten gaan is wat mij drijft."

@InnovationQuarter

Sinds september 2019 zorg ik er (mede) voor dat strategie en uitvoer op elkaar aangesloten zijn voor energietransitie en digitalisering. Beide trends hebben grote, fundamentele veranderingen in petto voor de manier waarop bedrijven zaken doen met elkaar, hoe de maatschappij ‘geordend’ wordt en hoe wij mensen met elkaar om gaan. De fascinatie voor de vraag welke gevolgen die veranderingen hebben over 10, 20 jaar en anderzijds hoe we daar nú al mee om moeten gaan is wat mij drijft. 

@Home

Thuis geniet ik met volle teugen van mijn liefdes Philine en Bart, mijn dochtertje en vriend. Samen dromen we er van om op een eigen stukje grond in de (Zwitserse of Italiaanse) Alpen zelf een zero impact huis te bouwen. Tot die tijd houden we het bij meerdaagse trektochten van berghut naar berghut in onze zomervakanties, en zo vaak mogelijk skiën zo lang er sneeuw ligt. Het voorlopig nog overgrote deel van de tijd die ik in Nederland spendeer besteed ik aan alles wat met eten te maken heeft: van het bijhouden van mijn eigen moestuin, tot nieuwe recepten proberen, die zo veel mogelijk finetunen, maar ook gewoon vaak lekker lui uit eten.

@Work

De combinatie tussen een wetenschappelijke achtergrond in internationale betrekkingen maar voorliefde voor ‘handen uit de mouwen’ ben ik mijn carrière begonnen als venture builder in het maatschappelijke domein. Als zodanig heb ik geleerd om een economisch systeem te analyseren, daar de weeffouten in op te merken, en vervolgens praktisch aan de slag om business modellen te bedenken en implementeren voor grassroots verandering. Daar begon dus eigenlijk al het verbinden van strategie en uitvoer, het een is waardeloos zonder het ander. 

Door dit een tijdje ver van huis, in Nigeria, Mali en Somalië te doen, kan ik met weinig middelen en een beetje improvisatie toch een mooi resultaat neerzetten, met uiteenlopende type mensen. Hoewel een van de meest leerzame en gave periodes uit mijn werkzame leven, werd het toch tijd om deze skills dichterbij huis in te zetten voor thema’s die me na aan het hart liggen.