''Ondernemerschap en innovatie zijn essentieel voor de Nederlandse economie en maatschappij.''

@InnovationQuarter

In mei 2019 ben ik begonnen als senior adviseur public affairs bij de Economic Board Zuid-Holland (EBZ). Samen met mijn collega’s zet ik mij in voor een moderne economie en excellent vestigingsklimaat. Concreet betekent dit de ondernemende en innovatieve regio Zuid-Holland verbind met politici en beleidsmakers, dit doe ik zowel in Den Haag als in Brussel.

Ondernemerschap en innovatie zijn essentieel voor de Nederlandse economie en maatschappij. Niet alleen omdat het noodzakelijk is voor de (toekomstige) werkgelegenheid, maar ook omdat hier de oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen liggen. Ik vind het belangrijk om te zorgen dat innovatie en ondernemerschap gestimuleerd en niet gehinderd worden.

Ik werk met veel plezier samen met alle partners, politici en beleidsmakers aan beleid en wetgeving waarmee we de ongekende kracht van de regio Zuid-Holland benutten. Dit is in mijn ogen de beste manier om ons toekomstige verdienvermogen veilig te stellen én de wereld mooier, schoner en slimmer te maken.

@Home

Naast mijn werk probeer ik zoveel mogelijk van de wereld te zien, en te begrijpen. Ik maak graag stedentrips of reis naar andere delen van de wereld, bezoek musea of lees boeken. Andere passies zijn koken, al vind ik eten stiekem leuker, en muziek.

@Work

Na mijn studies rechten en politieke geschiedenis heb ik in Brussel gewerkt als public affairs consultant. Hier hield ik me met name bezig met Europese wetgeving rond belastingen en zorg. Vervolgens ben ik in Den Haag bij een ondernemersorganisatie gaan werken. Eerst als beleidsmedewerker op alle beleidsdossiers die MKB-ondernemers raken, daarna stuurde ik als hoofd beleid en strategie en team van 5 mensen aan en was ik eindverantwoordelijk voor alles rondom lobby, communicatie, beleid en public affairs.

De afgelopen jaren heb ik op veel verschillende beleidsdossiers dicht op de politiek mogen werken. Hierdoor heb ik naast inhoudelijke kennis veel inzichten opgedaan in politiek/bestuurlijke processen en het politiek/maatschappelijke krachtenveld.

Mijn krachten liggen in het analytische en strategisch denken, het bouwen van coalities, mondeling en schriftelijk uitdrukken, overtuigen en het meekrijgen van mensen.