"Moeilijke dingen makkelijk uitleggen - dat is wat ik echt goed kan."

@InnovationQuarter

Het voelde hier anders dan bij sollicitatiegesprekken die ik eerder gevoerd had. Mensen werken hier echt samen en je werk doet ertoe. “Als dit vierkant je mandaat is, dan wil ik dat je net daarbuiten opereert,” zei de directeur. “Want daar vindt de vernieuwing plaats.”

Als woordvoerder houd ik me bezig met de positionering van InnovationQuarter: waar staan we als organisatie voor en hoe leggen we dat toegankelijk uit aan onze stakeholders. Daarbij vind ik het mooi als collega’s goed begrijpen waar de ander mee bezig is en ambassadeur worden van elkaars werk. Daarnaast heb ik de persvoorlichting bij InnovationQuarter opgebouwd tot een warm netwerk van journalisten.

Trots ben ik op het interview met Marike van Lier Lels. En op het artikel over vaccinontwikkeling in Zuid-Holland.

@Home

Bijzondere sporten zijn aan me besteed. Sinds mijn 16e was ik ski- en snowboardlerares in Lech en ik heb enkele jaren aan triathlon gedaan. Sinds een paar jaar doe ik fanatiek aan karate en ik heb inmiddels een blauwe band. De sport prikkelt zowel fysiek als mentaal. Ik woon in Den Haag in een prachtig verbouwd huisje waar ik elke dag weer met een glimlach binnenwandel.

Binnen de organisatie maak ik me sterk voor een open en fijne werkcultuur. Af en toe interview ik collega’s intern. Zo zijn we afgelopen jaar met een aantal collega’s op wintersport gegaan (op eigen kosten) naar Sankt Anton. En de spelletjesavond is inmiddels ook een vast onderdeel geworden in het IQ-kalenderjaar.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar theater en film. Of op reis naar een nog onontdekt plekje in de wereld.

@Work

Als oud-NRC-journalist kijk ik naar wat de lezer wil ontvangen. Iedere dag zie ik als een mogelijkheid om mooie verhalen op te halen, soms persoonlijke – over de diepste drijfveren van mijn gesprekspartner – soms zakelijke – over behaalde resultaten. Positionering en interviewen zijn een van mijn fortes. Ik kan complexe informatie goed terugbrengen naar de kern. En die vervolgens in klare taal overbrengen aan een breder publiek.