"Veel energie haal ik uit het identificeren van kansen in het buitenland, de juiste contacten leggen, en uiteindelijk bedrijven uit onze regio daarmee helpen om de betreffende markt te betreden."

@InnovationQuarter

Ik werk sinds 2018 bij InnovationQuarter in het team Internationaliseren, waar ik mij bezighoud met het ondersteunen van regionale bedrijven uit de sectoren Energie en Circulair bij hun internationale opschaling. Een baan waar veel van mijn passies bij elkaar komen: verduurzaming, de groei van innovatieve bedrijven en interculturele communicatie. De transitie die we globaal moeten doormaken is een enorme opgave waar onze regionale bedrijven een belangrijke bijdrage aan kunnen leveren door internationaal te gaan ondernemen of op te schalen. Daar draag ik graag aan bij.

Veel energie haal ik uit het identificeren van kansen in het buitenland, de juiste contacten leggen, en uiteindelijk bedrijven uit onze regio daarmee helpen om de betreffende markt te betreden. Daarnaast ben ik nieuwsgierig van aard, en vind ik het geweldig dat ik in mijn werk zo veel verschillende mensen spreek en van elk van hen wat nieuws leer. 

@Home

Na vele omzwervingen in zowel binnen- als buitenland, woon ik sinds ik bij InnovationQuarter werk in Den Haag met mijn vriend Gabriele. Een tweede thuis is voor ons Italië, waar Gabriele vandaan komt. Niet alleen op mijn werk, maar ook thuis heb ik dus altijd te maken met interculturele communicatie.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om lekker te koken, buiten te zijn en te sporten. Een nieuwe hobby die ik in Den Haag heb opgedaan is wielrennen, heerlijk in de duinen. Daarnaast reis ik graag, waarbij ik het liefst langer op één plek blijf om de cultuur en mensen echt te kunnen doorgronden.

@Work

Mijn expertise ligt vooral op het gebied van internationaal ondernemen. Tijdens mijn studie International Business, en werkervaring op de economische afdeling van een ambassade en de business development afdeling van een scale-up, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Gedurende mijn loopbaan heb ik inmiddels ook veel sectorinhoudelijke kennis opgedaan op het gebied van Energie en Circulair, die ik momenteel verder probeer uit te breiden d.m.v. een Master in Environmental and Energy Management.

Daarnaast heb ik als projectmanager een verbindende rol, zowel tussen regionale bedrijven en potentiële zakenpartners, als in het ontwikkelen van een gezamenlijke strategie met andere publieke en private organisaties die bedrijven ondersteunen bij internationalisering. Mijn talenkennis vergemakkelijkt dit soort communicatie. Vooral de Spaanse, Italiaanse en Engelse taal beheers ik erg goed.