Terug naar overzicht

Numeric Biotech ontvangt investering UNIIQ voor de ontwikkeling van anti-senescence compounds

Numeric Biotech, een spin-off van Erasmus MC dat middelen ontwikkelt tegen cell senescence, ontvangt €300,000 van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC. Met deze investering kan Numeric Biotech een belangrijkste stap zetten in de verdere ontwikkeling van haar geneesmiddel. De investering werd bekend gemaakt door Liduina Hammer, Fondsmanager van UNIIQ en Thijs Spigt, Directeur van Erasmus MC TTO, tijdens het UNIIQ Spring Live evenement in Leiden

UNIIQ investeert in Numeric Biotech_001-980x450

Senescence en kankertherapie

Over het algemeen is het menselijk lichaam in staat om beschadigde cellen zelfstandig af te voeren door natuurlijke verdedigingsmechanismen. In sommige gevallen blijven deze cellen echter achter in het lichaam. Deze cellen, ook wel ´senescente cellen´ genoemd, spelen een belangrijk rol in het proces van veroudering in het lichaam. Numeric Biotech heeft, in samenwerking met Erasmus MC, aangetoond dat hun belangrijkste geneesmiddel in staat is om deze senescente cellen effectief te verwijderen in muizen.

Een aantal verschillende verouderingsziekten zijn mogelijk behandelbaar door gebruik te maken van de technologie van Numeric Biotech. Het bedrijf zal zich in eerste instantie echter richten op een betere behandeling van verschillende kankersoorten. “Wij denken dat deze technologie een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verwijderen van senescente cellen uit het menselijk lichaam”, aldus Hans van Berkum, medeoprichter en CEO van Numeric Biotech, “met de investering van UNIIQ is het voor ons mogelijk om verder onderzoek te kunnen doen naar ouderdomsziekten en in het bijzonder het effect van ons geneesmiddel op behandeling van specifieke vormen van kanker”

UNIIQ investeert in Numeric Biotech_brick_003-980x450

UNIIQ Proof of Concept investment

“Wij zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die de technologie van Numeric Biotech biedt”, aldus Liduina Hammer, Fondsmanager van UNIIQ. “Op het gebied van senescence zijn veel ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen en preklinisch onderzoek heeft zeer interessante resultaten laten zien die veelbelovend lijken voor toekomstige behandeling. Wij denken dat Numeric Biotech, in samenwerking met vooraanstaande academische centra zoals Erasmus MC, bij kan dragen aan de verbetering van de behandeling van de patiënt. UNIIQ heeft een focus op investeringen in bedrijven met groot potentieel en deze investering is daar zeker een goed voorbeeld van“.

De investering van UNIIQ en Erasmus MC geeft Numeric Biotech de mogelijkheid om hun geneesmiddel verder te ontwikkelen om vervolgens een aantal preklinische experimenten te kunnen verrichten, die noodzakelijk zijn voor uiteindelijke studies in mensen. Numeric Biotech heeft een wereldwijde exclusieve licentie van Erasmus MC op het middel, FOXO4-DRI en een aantal uitbreidingen daarop.

Nieuwsbrief