Terug naar overzicht

AeroVinci ontvangt startkapitaal voor ontwikkeling autonoom drone-netwerk

De Delftse startup AeroVinci ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ en Delft Enterprises. De investering werd bekendgemaakt op 19 april tijdens de TUS Expo in Den Haag door Niels Westendorp, Founder van het evenement. Dankzij deze kapitaalinjectie kan AeroVinci verder gaan met de ontwikkeling van een volledig autonoom drone-netwerk. Daarnaast stelt de investering het bedrijf onder meer in staat om de technologie te onderwerpen aan een uitgebreid test programma.

Vliegen zonder dronepiloot

AeroVinci is een spin-off van de TU Delft en werkt aan de ontwikkeling van de zogeheten ‘DroneDock’-technologie. Met deze technologie kunnen drones volledig autonoom opstijgen en landen, data verwerken, opladen en andere specialistische handelingen verrichten. Waar tot voor kort nog een dronepiloot nodig was, kan er met deze vernieuwde technologie gevlogen worden zonder bestuurder. Dit levert grote (financiële) voordelen op.

AeroVinci ontvangt startkapitaal voor ontwikkeling autonoom drone-netwerk 001-760x380

Inspectie vanuit de lucht

Landbouw is een van de belangrijkste markten waar deze technologie wordt toegepast. Denk bijvoorbeeld aan boeren die hun land laten inspecteren vanuit de lucht en automatisch advies krijgen over een gerichte inzet van irrigatie, bemesting en pesticiden. Dit zorgt voor een hogere opbrengst per hectare en lagere kosten.

Jochem Wieringa van AeroVinci  “Wij zijn erg blij met deze financiering. Het geeft aan dat onze visie om grootschalige inzet van drones betaalbaar te maken dankzij volledige autonomie, wordt onderschreven door investeerders.”

UNIIQ investeert in AeroVinci vanwege de enorme potentie die uitgaat van de ‘DroneDock’-technologie. “Drones vertegenwoordigen een enorme nog onontgonnen markt. Het probleem is dat voor elke drone nu nog een menselijke piloot nodig is”, aldus Liduina Hammer Fondsmanager van UNIIQ.

Dankzij de technologie van AeroVinci wordt menselijk ingrijpen overbodig waardoor de dronemarkt versneld kan gaan groeien. We zijn verheugd weer een onderneming met een baanbrekende technologie toe te kunnen voegen aan de investeringsportfolio van UNIIQ

“TU Delft behoort tot de wereldtop als het gaat om innovaties op het gebied van drones”, zegt Paul Althuis, Algemeen Directeur Delft Enterprises. “Wij vinden het mooi om te zien dat technologie die is ontstaan aan de universiteit, nu zijn weg vindt in succesvolle toepassingen zoals die door AeroVinci worden ontwikkeld”. Althuis vervolgt “Hierdoor wordt ook de positie van de TU Delft als technologisch voorloper op drone-gebied verder versterkt en daarin investeren we graag.”