InnovationQuarter presents West Holland at Paris Air Show

From 17th to 20th of June, InnovationQuarter will be presenting…
InnovationQuarter investeert € 1 mln. in hightech hardware fonds FORWARD.one

InnovationQuarter investeert € 1 mln. in hightech hardware fonds FORWARD.one

De hightech sector in Zuid-Holland is met de meeste hightech…

Provincie versterkt campussen in Zuid-Holland

Afgelopen week overhandigde de provincie Zuid-Holland diverse…

Nieuwe digitale toepassingen mogelijk door uitrol open glasvezelnetwerk Den Haag

T-Mobile, Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom…

Eerste concrete projectresultaten smart industry programma SMITZH

Via het programma SMITZH helpen we de Zuid-Hollandse maakindustrie…
Interview Jac Gofers van Promolding

Interview Jac Gofers (Promolding): "Bedrijven moeten juist nu hun maatschappelijke rol pakken"

Dit is het eerste interview uit de serie ‘Gezichten achter…

Interview met Ferrie Förster - Projectleider Human Capital Zuid-Holland

Zuid-Holland moet dé regio met de beste toegang tot toptalent…

EBZ schrijft open brief aan fractievoorzitters van de nieuwe Provinciale Staten

Op de dag voor de installatie van de nieuwe Provinciale Staten…

TerugblIQ - InnovationQuarter Jaarverslag 2018

Met 24 investeringen, het aantrekken van 53 buitenlandse bedrijven naar Zuid-Holland en het realiseren van ruim 30 innovatieve samenwerkingsverbanden tussen bedrijven heeft InnovationQuarter in haar vijfjarig jubileumjaar een stevige bijdrage aan de economie van Zuid-Holland geleverd. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018, de TerugblIQ, dat vandaag is gepubliceerd. Deze activiteiten van InnovationQuarter hebben in 2018 geleid tot een totaal aangetrokken vermogen van € 298 mln. en zo’n 1.500 hoogwaardige arbeidsplaatsen in de regio.

Rijk en provincies bekrachtigen samenwerking aanpak maatschappelijke transitieopgaven door Invest-NL

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Theo Bovens, voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO), hebben vandaag een samenwerkingsverklaring getekend over Invest-NL. Het IPO was samen met het Rijk al betrokken bij het Nederlands Investeringsagentschap (NIA), de voorloper van Invest-NL.

InnovationQuarter CO2-neutraal in 2021

Practice what you preach. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland heeft InnovationQuarter duurzaamheid hoog in het vaandel. We kunnen extern invloed uitoefenen op de uitstoot binnen en buiten Zuid-Holland. Maar hoe kunnen we zelf écht verduurzamen? Die vraag stond centraal bij ons interne Greenteam.

Economic Board Zuid-Holland presenteert jaarverslag 2018

Samenwerken doe je vaak pas als er een concrete aanleiding is. De ander benader je pas als je hem nodig hebt. Als bondgenoot in een gelegenheidscoalitie. En zodra het project is afgerond, dan laat je elkaar, niet uit onwil maar omwille van de waan, weer los. De Economic Board Zuid-Holland wil voorbij deze gelegenheidscoalities, naar een structureel gesprek in de bestuurlijke lagen van de triple helix – bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen.

Four Motors of Europe visiting Rotterdam, Delft and Leiden

This week, InnovationQuarter and the Province of Zuid-Holland were delighted to host a large business delegation from Baden-Württemberg, Catalonia, Lombardy and Auvergne-Rôhne Alpes. These leading industrial regions have a 30-year-old partnership, called ‘Four Motors for Europe’. How can we strengthen cooperation with partners in the Netherlands to tackle our shared challenges in public health and electro-mobility? The ‘Four Motors’, led by Ms. Katrin Schütz (State Secretary of Economic Affairs, Labour and Housing for Baden-Württemberg), were looking forward to explore this question together with innovative companies and leading knowledge institutions in Zuid-Holland.

Onderwijs en bedrijven stropen samen de mouwen op in haven Schiedam

Energietransitie, digitalisering, innovatie: de economie verandert in rap tempo. Ook in de haven van Schiedam merken bedrijven dat. Maar het is steeds moeilijker om personeel te vinden dat opgeleid is om deze stappen te zetten. Met de komst van het Maritiem Onderwijs en Innovatie Centrum Schiedam moet de hobbel de komende decennia gemakkelijker worden genomen. Samenwerken is daarbij het toverwoord. Onderwijs en het bedrijfsleven slaan de handen nu ineen met de vorming van een regionale campus in de haven van Schiedam.

Eerste editie Het Diner een groot succes (bekijk hier de foto's!)

Samenwerken loont! Dat was het centrale thema van Het Diner dat op 12 december jongstleden plaatsvond in Lijm & Cultuur in Delft. Op uitnodiging van Jaap Smit, Ahmed Aboutaleb, Pauline Krikke, Jan Kees de Jager en Rinke Zonneveld kwamen 150 van de belangrijkste spelers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de regio bijeen.