Terug naar overzicht

Nieuwe opzet RoboCrops bekend met extra online workshops in april

De eerste editie van het tweedaagse event RoboCrops, dat gepland stond op 23 en 24 april, is verplaatst naar oktober. De geregistreerde deelnemers zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Had u ook graag bij dit unieke event willen zijn over robotica in de kas? Dan hebben wij goed nieuws. Dat kan nog steeds. We bieden hiervoor mogelijkheden van 20-22 oktober op de GreenTechRAI en tijdens een bijeenkomst in World Horti Center op 23 oktober. Daarnaast kunt u op de oorspronkelijke datum 24 april één of meerdere van de online workshops volgen rondom het thema ‘Robotica in de agrarische sector’.

RoboCrops

Samenwerking GreenTech in oktober

RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft, Wageningen UR en Robohouse Delft. Het initiatief is bedoeld om de ontwikkelingen van robotica in de kas te versnellen. We willen dat telers, techbedrijven, onderwijsinstellingen en investeerders elkaar nog beter weten te vinden.

Door het coronavirus werden wij genoodzaakt het event te verplaatsen. Wegens de veelheid aan evenementen die worden verzet naar het najaar, hebben we ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met de GreenTech. Tijdens de GreenTech in de RAI in Amsterdam (20-22 oktober) zal een themaplein Robotica worden gerealiseerd. De inhoudelijke programmering van RoboCrops zal plaatsvinden op woensdag 21 oktober. Daarnaast organiseren we op vrijdag 23 oktober een eendaagse bijeenkomst in World Horti Center.

Meer informatie over het programma op de GreenTech, in World Horti Center en de hackathon in RoboHouse volgt binnenkort via robocrops.tech.

Reeds gekochte kaarten zijn geldig voor het event op 23 oktober. Deelnemers die al een ticket hebben gekocht, worden persoonlijk benaderd. Heeft u een tweedaags kaartje gekocht dan krijgt u automatisch geld terug voor één dag. Bent u niet in de gelegenheid om te komen op 23 oktober, neem dan contact op met events@innovationquarter.nl

Online workshops 24 april

In deze tijd van remote werk, vitale industrieën en nieuwe manieren van samenwerken, relevanter dan ooit. Nu het leven even anders loopt dan anders, is er juist meer tijd om online met elkaar het gesprek aan te gaan en ons te verdiepen in de samenwerkingsmogelijkheden die er liggen. Wij helpen u hier graag bij.

De workshops duren elk twee uur en worden georganiseerd samen met TU Delft, RoboHouse en Wageningen UR. Indien u interesse heeft om deel te nemen, kunt u contact opnemen met Liselotte.deVries@tudelft.nl en uw 1e en 2e keus doorgeven. Doel is te komen tot gezamenlijke projectideeën.

Aanbod:

  • 9:00-11:00 CET – Biomechanical Engineering: “A biologically inspired soft tactile robotic harvester for secure and gentle grip of vulnerable crops”;
  • 11:15-13:15 CET – Precision & Microsystems + Micro-electronics: “3D sensor networks and applications for autonomous, wireless sensor systems”;
  • 13:30-15:30 CET – Cognitive Robotics / Learning & Autonomous Control: “Flexible and reliable control for autonomous robot operation in agri / horti”;
  • 15:45-17:45 CET – Precision & Microsystems: “Design of hygienic and adaptive machines and robots through elastic mechatronics”.

Platform RoboCrops het hele jaar door

Met RoboCrops willen we een beweging in gang zetten om innovatie in de kas te versnellen. Dit betekent dat we als organisatie hard werken om naast de organisatie van het event, een platform te bouwen waar telers, techniekbedrijven en andere belanghebbenden elkaar vinden. We publiceren de komende tijd een serie informatieve video’s, waarvan de eerste inmiddels te zien is op ons kanaal.

Wij hopen u snel weer te zien in goede gezondheid. Laten we tot die tijd niet stil zitten en met elkaar de beweging in stand houden. Heeft u hier goede ideeën voor, deel die dan met ons en anderen op LinkedIn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Colinda de Beer

Senior Business Developer Horticulture